torstai 19. tammikuuta 2012

Virkattu pitsimatto

Muutama kuukausi sitten ihastelin ystävieni häälahjapöydässä kahta uskomattoman ihanaa virkattua pitsimattoa. Hieman myöhemmin selailin Deko.-lehden viime kesän asuntomessunumeroa ja bongasin yhden messutalon sisustuksesta samanlaisen trikookuteista virkatun maton. Matto näytti sen verran helppotekoiselta, että virkkuukoukutus iski ja päätin etsiä kyseisen maton ohjeen käsiini. Ohje löytyikin helposti Kauhavan kangasaitan verkkosivuilta. www.kangasaitta.fi

Nyttemmin olen bongaillut samantyylisiä virkattuja mattoja myös muutamasta sisustuskaupasta, mutta hinta itsetehtyyn nähden on aikamoinen - kuteet halkaisijaltaan 120 cm:n mattoon maksavat noin 30 - 40 e, ja parhaimmillaan samankokoisen maton hinta ostettuna on ollut 249 e! Käsityö maksaa, mutta jos perussilmukat ovat hallussa, maksaa myös vaivan tehdä itse..

Minuun virkkuukoukutus iski todenteolla pitkästä aikaa, ja tekaisin ensimmäiselle matolle kaveriksi toisen. Ehkä pikkuneidin huone kaipaisi vielä yhtä vaaleanpunaista..




4 kommenttia:

  1. Kiitos kommentistasi! Mukava tietää, etä joku ajattelee samoin. :)

    Sulla on tosi kiva blogi, todellakin jään seuraamaan! Oon muuten virkkaamassa samanlaista mattoa, viimestä kerrosta viedään! Nää on aivan ihania!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Onko sulle käynyt niin, että kun olet pessyt maton, se on jäänyt laikukkaaksi (kuivaneena siihen jää vaalean maitokahvin värisiä läiskiä). Mulle kävi niin. Rafael pissasi matolle ja pesin sen. Nyt se on kauttaaltaan ihmeellisissä, rumissa laikuissa. :/ Käytin lilli-ontelokudetta ja tavallista pesuainetta.

      Poista
    2. Eipäs ole käynyt, kun en ole vielä pessyt mattoja lainkaan! Onpas harmin paikka.. Kokeile pestä uudestaan ja jos ei lähde, niin valkaise vaikka. Ettei menis ainakaan ihan käyttökelvottomaksi koko matto! :)

      Mukavaa harjoitteluvuotta sulle muuten vielä! :)

      Poista
    3. Minulle kävi samoin kun pesin valkaisemattomasta kuteesta tehtyä rahinpäällistä. Pitkä pesuohjelma ja lisähuuhtelu auttaa:)

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...