torstai 15. maaliskuuta 2012

Kasseja kierrätyskankaista

Nyt sain värkättyä aiemmista postauksistani tutuksi tulleista kirppiskankaista pari kassia. Ruusukankaan raikastamiseksi jätin kassin yläreunaan näkyviin kaistaleen valkoista vuorikangasta. Tähän kassiin ompelin myös sisälle vetoketjullisen taskun avaimille tai muille pikkutavaroille, jotka aina hukkuvat laukun pohjalle..


Toisen kassin kankaana on siis vanha kappaverho, ja koska verhossa oli valmiina erinäisiä saumoja ja tereitä, jätin ne suosiolla näkyviin antamaan kassille vähän lisää ilmettä. Tässäkin kassissa vuorina on tylsä valkoinen kangas. 


Nämä kassit ovat oikeasti tosi helppotekoisia, joten ihan varmasti vähän tumpelompikin osaa tehdä tällaisen kassin. Siispä kirjoitankin tähän teko-ohjeen muutaman kuvan kera.

Kangaskassin ohje

Kassin tekemiseen tarvitset siis päällyskankaan, vuorikankaan ja kangassuikaleet kassin hihnoiksi. Halutessasi kassiin sisätaskun, varaa myös vetoketju ja pieni pala kangasta taskua varten. (No joo, ompelukone ja muu oheissälä helpottaa myös tekemistä.)

1. Taita päällyskangas ja vuorikangas oikeat puolet vastakkain. Ompele molempien kappaleiden sivu- ja pohjasaumat. Ompele myös hihnat tässä vaiheessa.

2. Käännä päällyskappale oikeinpäin. Asettele vuorikappale päällyskappaleen sisään (vuoren saumat jäävät siis kankaiden väliin, kun vuorta ei ole käännetty oikeinpäin).

3.Käännä molempien kappaleiden yläreunat sisäänpäin ja laita hihnat nuppineuloilla kiinni kankaiden väliin haluamaasi kohtaan. Tässä vaiheessa voit kiinnittää myös mahdollisesti ompelemasi sisätaskun vuorikappaleen ylätaitoksen alle.

4. Ompele yläreunaan sauma. Näin päällys- ja vuorikangas sekä hihnat kiinniittyvät yhteen. Ompele vielä hihnojen kohdalle ylimääräiset neliösaumat, joilla vahvistat hihnojen kiinnityksen.

Kas näin, valmista tuli!

Ja seuraavaksi ne kuvat. Ihan jokaisesta vaiheesta ei nyt taida olla kuvaa, mutta kysykää, jos jäi hirvittävän epäselväksi :)


Itse yritän muistaa ottaa aina välillä tällaisia kasseja kauppareissuille, ettei tulisi turhaan ostettuja muovisia kauppakasseja. Näissä kuljetan myös työkansioita ja -papereita. Myös jumppakassina on tällainen. Jos pussukoita ei voi olla liikaa, niin ei myöskään kangaskasseja - paitsi sellaisia kurjanvärisiä mainoskangaskasseja, joita saa messuilta..

Tällaista siis tällä kertaa. Tekeillä on myös virkatut vauvantossut ja pitsiliinoilla tuunatut tyynynpäälliset. Lisäksi suunnitteilla on vaikka ja mitä. On muuten uskomatonta, miten paljon töissäkäynti verottaa ajan lisäksi luovuudesta ja inspiraatiosta. Näin paljon inspiraatiota käsillä tekemiseen minulla ei ole ollut koskaan aiemmin! Oikeastaan aika surullista, kun miettii tarkemmin..

Työn alla muuten olisi myös monta virkattua mattoa, MUTTA materiaalin puuttumisen takia en voi tehdä niitä, ja se sapettaa. Olen tilannut (ja maksanut) eräästä verkkokaupasta ehkä kaksi kuukautta sitten luonnonvalkoista Lilli-ontelokudetta yhdeksän kiloa, mutta enpä ole saanut niitä vieläkään. Tuntuu nyt olevan toimitusongelmia sen kanssa vähän joka paikassa. Onko joku teistä saanut ostettua kyseistä Lillin väriä jostakin viimeaikoina?


3 kommenttia:

  1. Lisäyksenä vielä pitää sanoa se, että tämä on mielestäni sikäli helppo vuorillisen kangaskassin ohje, että tässä ei tarvitse jättää kääntöaukkoa ja ommella sitä sitten kiinni lopuksi.. Kappaleet vain sisäkkäin ja yläreunasta kiinni. Tulee ihan samanlainen kuin kääntöaukollisesta versiostakin, mutta on mielestäni helpompi tehdä.. :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja! Taidan kokeilla itsekin. Ihana kangas tuo vihreä :) Ak

    VastaaPoista
  3. Tykkään myös käyttää kangaskasseja..Kiitos ohjeesta! Täytyy kokeilla, kun löytyy kivaa kangasta :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)