perjantai 2. maaliskuuta 2012

Syntymäjuhlaa!

Viime yönä lähipiiriimme syntyi jälleen suuri ihme, pikkuinen poika! Uutisen kuultuani en ole voinut lopettaa hymyilemistä, sellainen vaikutus näillä syntymäuutisilla aina on. Mieleen palaavat omat kahdeksan kuukauden takaiset tunnelmat ja se suuri ihmetys, jonka vauvan täydellisyys saa aikaiseksi. 

Pienen pojan syntymän kunniaksi leivoin mustikkamuffinsseja (tai muffineja, olkoon kumpia hyvänsä) ja iltapalalle pellillisen kanapiirakkaa. Kuvissa muffinssien tarjoiluastiana on muuten kirpputorilta ostamani, 20 senttiä maksanut lautanen, jonka jalkana on myös kirpparilöytö, euron kynttilänjalka. Kynttilänjalka oli alkujaan kullanvärinen, mutta spreijasin sen hopealla. Hieman ovat vieläkin lautasen kanssa erivärisiä, mutta haitanneeko tuo.. 



Minulla ei ole koskaan ollut erityisen hyviä muffinssireseptejä ja nyt kokeilinkin taas uutta ohjetta, jota hieman sovelsin. Näistä tuli ihan hyviä.

Mustikkamuffinssit n. 12 kpl

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vaniljajogurttia
1 dl sulatettua margariinia
200 g pakastemustikoita jäisinä
5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jogurtti ja margariini varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää mustikat niin, etteivät ne murskaannu. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Annostele vuokiin ja paista 225 asteessa 15 - 20 minuuttia.




Tämän kanapiirakan ohje puolestaan on ihan oma sovellus. Teen aika usein suolaisia piirakoita samalla pohjaohjeella täytteitä vaihdellen. Tästä ohjeesta tulee pienehkö pellillinen.

Kanapiirakka

Pohja:

300 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 dl vettä

Nypi margariini ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taputtele pellille ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

450 g marinoituja kanafileitä
paprikaa
kirsikkatomaatteja
fetaa
3 dl ruokakermaa
2 munaa
pippuria
paprikajauhetta
suolaa
juustoraastetta

Paista kanafileet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Leikkaa myös feta ja kasvikset kuutioiksi. Levitä täytteet pohjan päälle. Sekoita munat, ruokakerma ja mausteet. Kaada seos täytteiden päälle ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista noin 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa.


Mukavaa viikonloppua taas kaikille ja tällä kertaa hyvää alkavaa hiihtolomaa niille, jotka viettävät sitä ensi viikon! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin! :)