tiistai 10. joulukuuta 2013

Askartelua pikkuisten kanssa

Tänä vuonna perhepäivähoitolasten joulujuhla oli hieman tavanomaisesta poikkeava. Hoitajat olivat järjestäneet erilaisia tonttupajoja, joita lapset ja vanhemmat saivat kiertää omassa tahdissaan. Oli tonttujen puuharataa, joululauluja, mehua ja pullaa sekä kortti- ja joulukoristeaskartelupaja. Toteutus oli ihan mukava, vaikka hellyttävät lasten esitykset jäivätkin nyt näkemättä. Pikkutonttujen riemussakin oli kyllä katselemista!

Pienten lasten kanssa askartelu vaatii aina hieman mielikuvitusta, jotta tuotoksissa näkyisi oikeasti lapsen oma kädenjälki. Nappasinkin siis illan aikaansaannoksista pari kuvaa inspiraatioksi, mikäli vielä pitäisi saada tehtyä kortteja tai koristeita lasten kanssa.


Joulukorttipajassa teimme suloisen sydänkortin, johon painoimme sormiväreillä sydämet. Vähän tässä jouduin  2,5-vuotiasta tonttutyttöämme auttamaan, mutta ainakin kortissa on hänen ihan omat, pienet sormenjälkensä.


Joulukoristepajassa askarreltiin joulukäpyjä kuusenkoristeiksi. Tämä homma onnistuu lapselta mukavasti ihan itsekin, mikäli jonkinlainen pensseli pysyy kädessä. Ensin käpyyn siveltiin pensselillä liimaa, jonka jälkeen sitä pyöriteltiin astiassa, jossa oli sokeria ja hopeahileitä. Sopivasti harmaantuneista, pyöreistä kävyistä voisi tulla myös aika kivoja koristeita vaikkapa lasipurkin täytteeksi...

Tällaisia tänä tiistaina! :)


1 kommentti:

  1. Toi sydänkorttihan on kiva idea! Jonkun muun värisenä sopii vaikka onnittelukortiksikin.

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)