maanantai 24. maaliskuuta 2014

Pistaasi-valkosuklaacookiet

Eilen testasin Apu-lehdestä repäistyä pistaasi-valkosuklaapikkuleipien ohjetta. Kekseistä tuli niin hyviä, että pääsivät heittämällä jatkoon parin viikon päästä olevien kastejuhlien tarjottavia miettiessäni. Näissä herkuissa yhdistyy mukavasti suolainen pistaasi ja makea valkosuklaa! Nam! 



Pistaasi-valkosuklaacookiet (n. 80 kpl)

200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl pistaaseja
150 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Koristeluun:

50 g valkosuklaata
2 dl pistaaseja

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kuori ja rouhi pistaasit karkeasti. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Lisää pistaasit ja suklaa taikinaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Leivo taikinasta kaksi noin 50 cm:n pötköä. Nosta pötköt jääkaappiin noin tunniksi. Kuori koristeeksi tulevat pistaasit ja rouhi ne sekä valkosuklaa. Leikkaa taikinapötköt viipaleiksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle pistaasi- ja valkosuklaarouhetta. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 7-8 minuuttia.





3 kommenttia:

  1. Oi nam!! Kuulostaa kyllä niin herkulliselle makuyhdistelmälle! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloinen resepti! Kiitos tästä, kohta testaillaan meilläkin ristiäistarjottavia ja testiin menee tämäkin siis :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)