perjantai 8. elokuuta 2014

Sitruunainen vadelma-juustokakku

Minäpä kävin marjastamassa muutaman vuoden tauon jälkeen. Sanotaan, että vattuja ei nyt juuri ole, mutta ihan sattumalta löysin sellaisen apajan, että ihan innostuin! Hommaa meinasi haitata pienoinen ampparikammoni, jonka takia vattusanko oli lentää nurin kerran jos toisenkin. Jonkun litran kuitenkin sain marjoja kotiin asti. Pakastin suurimman osan ilman sokeria pieniin Minigrip-pusseihin, jotta perheemme pienimmäinenkin saa niitä syksymmällä maistella.

Piiraaseen piti kuitenkin vähän jättää, sillä jo pitkään olen haaveillut tekeväni vadelma-sitruunapiirakkaa, jota eräs ystäväni joskus tarjosi minulle. Ohjetta ei ollut, joten itse oli kehiteltävä. Omasta versiostanikin tuli aika herkkua. Tässäpä siis ohjetta teillekin!

Sitruunainen vadelma-juustokakku 

Pohja:

150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

300 g tuorejuustoa
2 munaa
1/2 sitruunan mehu
1 dl sokeria

Vadelmia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle. Sekoita täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Ripottele päälle vadelmat. Paista puoli tuntia 200 asteessa.


Kivaa perjantaita ja samalla viikonloppua kaikille! :)




5 kommenttia:

  1. oumaikaad miks tulin tänne! :DD nyt alko tekee mieli ihan liikaa tuollaista herkkua<3

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! Minulla on tullut leivottua marjapiirakkaa nyt useampana päivänä peräkkäin, se vaan on niin hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä ihan parasta aikaa, kun piiraita voi tehdä tuoreista marjoista! :)

      Poista
  3. sitruunaa ja vadelmaa, mun lemppareita. Tämä on varmasti hyvää!

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)