sunnuntai 19. elokuuta 2012

Suklaakakku kera mascarponevaahdon

Eilen vietimme mukavaa iltaa ystävien kanssa grillaillen ja saunoen. Jälkkäriksi kokeilin vähän uudentyyppistä mutakakkuversiota, jonka bongasin Cillan blogista. Kiitos Cilla, ohje oli todella kokeilemisen arvoinen! Kakun resepti on alkuaan Jyrki Sukulan käsialaa. Tämä kaakku oli kyllä todellista superherkkua. Tosin mitä muuta voi odottaa, jos pariin suklaalevyyn lisätään sokeria ja voita ja koko komeus tarjoillaan kermaisen mascarponevaahdon kanssa.. No näitä herkkuja ei syödä joka päivä.





Suklaakakku kera mascarponevaahdon

8:lle

Kakkupohja kannattaa leipoa ajoissa valmiiksi ja täyttää vasta täysin jäähtyneenä. 

Suklaakakkupohja

250 g tummaa suklaata
250 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 rkl vehnäjauhoja 
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta 

voita ja vehnäjauhoja kakkuvuoan valmisteluun

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. 

Leikkaa voi pienemmiksi kuutioksi ja paloittele suklaa pieneksi paloiksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sekoita suklaa-voiseos kananmuna-sokerivaahtoon varovaisesti käännellen. Siivilöi kuiva-aineet joukkoon ja sekoita varovasti joukkoon. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja laita uuniin kypsymään noin 50 minuutiksi. Kakku saa jäädä keskeltä vähän kosteaksi. Älä siis paista liikaa!

Mascarponevaahto

400 g mascarponejuustoa (kaksi purkillista)
noin 1dl tomusokeria 
1 tl kuohukermaa
1 appelsiinin raastettu kuori

Vaahdota kerma ja tomusokeri, lisää mascarpojuuston joukkoon. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja sekoita ainekset sekaisin. 

Levitä mascarponevaahto kakun päälle. Koristele marjoilla ja hedelmillä! 


Namskis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin! :)