Suklaakakku kera mascarponevaahdon
8:lle
Kakkupohja kannattaa leipoa ajoissa valmiiksi ja täyttää vasta täysin jäähtyneenä.
Suklaakakkupohja
250 g tummaa suklaata
250 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
voita ja vehnäjauhoja kakkuvuoan valmisteluun
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Leikkaa voi pienemmiksi kuutioksi ja paloittele suklaa pieneksi paloiksi. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sekoita suklaa-voiseos kananmuna-sokerivaahtoon varovaisesti käännellen. Siivilöi kuiva-aineet joukkoon ja sekoita varovasti joukkoon. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja laita uuniin kypsymään noin 50 minuutiksi. Kakku saa jäädä keskeltä vähän kosteaksi. Älä siis paista liikaa!
Mascarponevaahto
400 g mascarponejuustoa (kaksi purkillista)
noin 1dl tomusokeria
1 tl kuohukermaa
1 appelsiinin raastettu kuori
Vaahdota kerma ja tomusokeri, lisää mascarpojuuston joukkoon. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja sekoita ainekset sekaisin.
Levitä mascarponevaahto kakun päälle. Koristele marjoilla ja hedelmillä!
Namskis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun jätät kommentin! :)