Eilen vihdoin ja viimein kokeilin avokadopastaa, josta syksyllä niin kovasti kohistiin eri medioissa. Eikä muuten kohistu turhaan. Tästä tuli kertaheitolla meikäläisen suosikkipasta - kirpeää ja vähän tulista, mutta toisaalta ihanan täyteläistä ja ruokaisaa!
Voiko tällaisista aineista toisaalta syntyä mitään kovin pahaa?
Ohje on vilahdellut eri blogeissa ja lehdissä useampaankin otteeseen. Itse löysin ohjeen mainiosta Pastanjauhantaa-blogista. Täältä keskisestä Suomesta aineksia löytyi marketista ihan mukavasti, mutta ilmeisesti jossain vaiheessa syksyllä reseptin suosio yllätti myös kauppiaat pääkaupunkiseudulla, sillä esimerkiksi avokadoja ja lehtipersiljaa sai metsästää ihan urakalla halutessaan tehdä tätä herkkua. Nyt tosin kuumin hitti taitaa olla jo joku ihan muu. Mää oon tunnetusti aina vähän myöhässä ;)
Tässä kuitenkin vielä ohje, jos joku ei ole tätä kokeillut:
Avokadopasta
1 valkosipulinkynsi1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa tai manchegoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Pilko kulhoon valkosipuli ja chili. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino-/manchego- ja parmesaaniraaste.
Sekoita ainekset ja maistele suolan määrä.
Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta.
Kaada osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja nostele pasta joukkoon.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Tein tuota kyseistä ruokaa syksyllä ja vaikka kaikki ainekset ovat suosikkeja ja pasta oli ihan hyvää, oli vähän pettymys, kun se ei ollut ihan niin hyvää kuin kuvittelin ;)Oli varmaan hehkutettu liikaa ja minä kuivttelin jotain ihan ihmeellistä. Tai en osannut tehdä sitä oikein...
VastaaPoistaOk. Minä kyllä tykkäsin tosi kovin. Olin kyllä ihan supernälkäinen eilen töiden jälkeen, kun sitä söin, joten arviointikykyni saattoi olla vähän huono ;) Laitoitko suolaa tarpeeksi?
Poista