lauantai 9. helmikuuta 2013

"Se" avokadopasta

Eilen vihdoin ja viimein kokeilin avokadopastaa, josta syksyllä niin kovasti kohistiin eri medioissa. Eikä muuten kohistu turhaan. Tästä tuli kertaheitolla meikäläisen suosikkipasta - kirpeää ja vähän tulista, mutta toisaalta ihanan täyteläistä ja ruokaisaa! 

Voiko tällaisista aineista toisaalta syntyä mitään kovin pahaa?


Ohje on vilahdellut eri blogeissa ja lehdissä useampaankin otteeseen. Itse löysin ohjeen mainiosta Pastanjauhantaa-blogista. Täältä keskisestä Suomesta aineksia löytyi marketista ihan mukavasti, mutta ilmeisesti jossain vaiheessa syksyllä reseptin suosio yllätti myös kauppiaat pääkaupunkiseudulla, sillä esimerkiksi avokadoja ja lehtipersiljaa sai metsästää ihan urakalla halutessaan tehdä tätä herkkua. Nyt tosin kuumin hitti taitaa olla jo joku ihan muu. Mää oon tunnetusti aina vähän myöhässä ;)

Tässä kuitenkin vielä ohje, jos joku ei ole tätä kokeillut:

Avokadopasta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa tai manchegoa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia

Pil­ko kulhoon valko­si­pu­li ja chi­li. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avulla kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no-/manchego- ja par­me­saa­ni­raas­te. 

Sekoita ainekset ja maistele suolan määrä. 

Kei­tä spa­get­ti hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta.

Kaada osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja nostele pasta joukkoon. 

Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.2 kommenttia:

  1. Tein tuota kyseistä ruokaa syksyllä ja vaikka kaikki ainekset ovat suosikkeja ja pasta oli ihan hyvää, oli vähän pettymys, kun se ei ollut ihan niin hyvää kuin kuvittelin ;)Oli varmaan hehkutettu liikaa ja minä kuivttelin jotain ihan ihmeellistä. Tai en osannut tehdä sitä oikein...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Minä kyllä tykkäsin tosi kovin. Olin kyllä ihan supernälkäinen eilen töiden jälkeen, kun sitä söin, joten arviointikykyni saattoi olla vähän huono ;) Laitoitko suolaa tarpeeksi?

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...