sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Tilkkuvirkkausta

Kudevirkkauksen jälkeen intouduin pitkästä aikaa virkkaamaan jotakin vähän ohuemmasta langasta. Monessa blogissa olen ihastellut Paju-mallilla virkattuja tilkkupeittoja, mutta en itse onnistunut löytämään internetin syövereistä virkkausohjetta tähän malliin. Malli on peräisin Jan Eatonin kirjasta 200 virkattua ruutua, enkä kirjaakaan tähän hätään saanut käsiini.

 Käsin luotua -blogista nappasin kuitenkin ohjeen hieman sovellettuun Paju-ruutuun ja virkkasinkin eilen neljä ruutua tällä mallilla. Ohjetta oli helppo seurata ja sen oppi helposti, mutta silti vielä mietin, ryhdynkö tällä mallilla tekemään kokonaista vauvanpeittoa. Alkuperäinen paju-malli kun taitaa sittenkin olla vielä vähän kivempi. Osaako joku vinkata linkin, josta kyseinen malli löytyisi?

Näissä kokeiluruuduissa lankana on Novitan Pikkusiskoa ja Woolia. Tilkkujen värisävyt ovat oikeansuuntaiset, mutta vaaleanpunainen saisi mielestäni olla  vähän enemmän sellainen vanha roosa. Näistä jo olemassaolevista langoista peiton saisi kuitenkin jo hyvään alkuun. 

Nyt on siis harkinnan paikka. Alanko peittourakkaan tällä mallilla ja näillä langoilla? Ja vaikka päättäisinkin alkaa, ei ole ollenkaan varmaa, valmistuuko peitto ikinä. Pitkää pinnaa vaaditaan nimittäin siihen, että saan pidettyä mielenkiinnon yllä tarpeeksi monen tilkun virkkaukseen ja kaikkien näiden kolmella värillä virkattujen tilkkujen päättelyyn. :)14 kommenttia:

 1. Oiiiii, niin kauniita tilkkuja! Aivan ihanat värit olet valinnut! Tee ihmeessä peitto, jos vaan millään mielenkiinto riittää:)! Valmis peitto tulisi olemaan aivan upea!

  VastaaPoista
 2. Kaunis peitto sulla on tulossa! Vaikka langoissa on hirmuinen päätteleminen on valmis peitto kaiken vaivan arvoinen. Kolme peittoa olen tehnyt ja uutta suunnittelen :O)

  VastaaPoista
 3. Ihan täydelliseltä näyttää niin värit, kuin mallikin!

  VastaaPoista
 4. Aivan täydellisen kauniita! <3 Väriyhdistelmä on kyllä nappiin osunut!


  ❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloiset värit. Mallikin näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! <3 Muutama lappu on lisää virkattuna, joten eiköhän peitto jossakin vaiheessa valmistu :)

  VastaaPoista
 7. Hei mulla on se kirja tässä sylissä, pitääkö laittaa sulle kuva siitä ohjeesta sähköpostiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tiina, olis kyllä kiva saada se ohje! Saisitkohan otettua siitä sivusta vaikka sellaisen kuvan, josta ohje näkyy hyvin? Ei tarvitsisi sun kirjoitella koko ohjetta.. Tämän peiton ehkä teen tällä mukaillulla ohjeella, sillä tilkkuja on paljon, mutta voisin kyllä jatkossa tarvita sitä oikeata Paju-ohjetta :)

   Poista
  2. Tulikohan se perille? :) Voithan sie kokeilla tehdä peittoon molempiakin, jos niitä laittais sekaisin niin ei välttämättä huono? :)

   Poista
  3. Tuli perille! Suur kiitos :) Voisin tosiaan kokeillakin yhdistellä kahta erilaista ruutua, ei se välttämättä paha olisi.

   Poista
 8. Teille ompi ehkäpä tyttövauva tulossa? Päätellen väreistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä, mutta parastahan on se, ettei sitä voi ihan varmaksi tietää. Jos tulokas onkin poika, peiton saa joku muu ;)

   Poista
 9. Mitkä ovat tässä käytettyjen lankojen värit? Nimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen lanka on Novitan Woolia, sävy puhdas valkoinen. Beige (sävynro 664) ja vaaleanpunainen (sävynro 521) ovat Novitan Pikkusiskoa. Wool on aavistuksen paksumpaa kuin pikkusisko. Lopputulos olisikin varmasti kaikkein paras, jos kaikki langat olisivat samaa laatua. Näitä nyt sattui olemaan kotona valmiiksi, joten näillä lähdin kokeilemaan. Lisäksi Pikkusiskoa ei ole puhtaanvalkoisena ja halusin ehdottomasti sellaisen yhdeksi väriksi. :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)