torstai 10. huhtikuuta 2014

Kastejuhlatunnelmia

Viime lauantaina vietimme pienen neidin kastejuhlaa. Päivän aikana en kovin paljoa itse ehtinyt kuvailla, joten juhlan kuvista suurin osa on ihan perinteisiä kuvia vieraista ja itse päivän päätähdestä, joten ne jääköön julkaisematta. Muutamia kakku- ja koristekuvia kameralta kuitenkin löytyi, ja niistä saa ehkä pientä vihiä juhlan tunnelmasta ja teemaväristä, joka, yllätysyllätys, oli vaaleanpunainen eri sävyissään. 


Tarjolla juhlassa oli sekä suolaista että makeaa. Anopin kanssa urakoimme karjalanpiirakoita (kun suvun toinen puoli on kotoisin Pohjois-Karjalasta, piirakat ovat olennainen osa juhlapöytää ja yleensä todellinen hitti varsinkin niiden vieraiden keskuudessa, joiden perinteisiin karjalanpiirakat eivät niin olennaisesti kuulu), oma äitini teki pari erilaista suolaista piirakkaa, ja juhlapäivän aamuna vielä teimme ison salaatin ja munavoita piirakoiden kanssa.

Minä keskityin itse enemmän makeisiin tarjottaviin. Kastekakuksi tein täytekakun, jonka pohjana oli Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja ja täytteenä valkosuklaa-vadelmatäyte. Lisäksi tein ihan omalla ohjeellani sitruuna-juustokakun, johon tuli muun muassa lemon curdia. Pieninä makeapaloina oli vielä NÄITÄ valkosuklaa-pistaasipähkinäkeksejä ja NÄITÄ ihania suklaakeksejä.
Koristeena oli tietysti kukkia, valkoisia ruusuja ja pinkkejä neilikoita. Lisäksi tein ensimmäistä kertaa itse pompomeja, joista tuli kyllä tosi kivoja ja näyttäviä koristeita. Ikeasta saa kivoja silkkipaperipakkauksia, joissa on valmiiksi toisiinsa sointuvia värejä ja kuoseja. Nämä koristeet taitavat päästä meillä myös vappukoristeiksi! :)Päivän päätähti hoiti osansa hienosti ja juhlapäivä oli varsin onnistunut! Suuri kiitos vielä kaikille osallisille! :)


4 kommenttia:

Kiva kun jätät kommentin! :)