lauantai 2. kesäkuuta 2012

Sateista kesäkuuta

Ei ole kovin kesäinen tunnelma. Vettä sataa kaatamalla ja muutenkin on kylmä. Koska tällä hetkellä en ole töissä, en päässyt edes nostattamaan kesätunnelmaa kevätjuhlaan. Myöskään yksiäkään ylioppilasjuhlia tai valmistujaisia ei tälle keväälle sattunut, joten kesätunnelmaa pitänee hakea muualta jahka kelit paranee.

Tänään on kuitenkin ollut sopiva päivä tuusailla kotona kaikenlaista. Ikeasta ostamani tanko koukkuineen pääsi koristamaan keittiön välitilaa. Keittiö kaipasi mielestäni jotakin mustaa ja tämä sopi tarkoitukseen kivasti. Voi olla, että seuraavalla reissulla ostan vielä sinkkisten ruukkujen tilalle valkoiset - ne kun jäivät pikkuisen kaivelemaan..




Sadepäivän iloksi tuli tehtyä myös suklaamuffinsseja, joihin käytin kaapin perukoille jääneet ranskalaiset pastillit. Muffinssit on tehty pätkismuffinssien ohjeella ja kuorrutuksen sovelsin ihan itse.. Epämääräistä ohjetta pukkaa tässä:

Ranskalaiset muffinssit (n. 10 kpl)

Muffinssitaikina:

määrittelemätön määrä ranskanpastilleja murskattuna
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
 2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 dl kermaa tai maitoa

Kuorrute:

tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta
loraus kahvia
tilkka sulatettua margariinia
pari ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa

Koristeeksi ranskanpastilleja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Lisää taikinaan vielä murskatut ranskanpastillit. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä paistettujen muffinssien päälle kera koristeiden. Namskis.



Onnea kaikille ylioppilaille ja ammattiin valmistuneille ja hyvää kesälomaa kaikille, joilla se tänä viikonloppuna alkaa! Ensi keväänä olen minäkin taas veisaamassa suvivirttä kevätjuhlassa :)


1 kommentti:

  1. Onpa teillä seesteisen harmoonista :) ...ja wow tuota edellisen postauksen tuunaustasi - ihan mahtava lopputulos!!! olipa taas kiva käydä täällä :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...