perjantai 13. joulukuuta 2013

Jouluinen juustokakku

Tänään vietimme työpaikalla joulunalusperinteeksi muodostunutta juustopäivää, jolloin taukotilan pöytä notkuu juustoherkuista. Jälkkäriksi juustopöytään tein jouluisen juustokakun, joka osoittautui aika onnistuneeksi (reseptiä ainakin kyseltiin tiuhaan, joten ei se ihan pahaakaan voinut olla). Kakkua tein ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten ja luulen, että tänä vuonna tätä syödään jälleen kahvipöydässämme jossain vaiheessa joulua.



Jouluinen juustokakku

Pohja:

75 g voita
200 g pipareita

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g omena-kanelimarmeladia
5 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 dl vaaleaa glögiä

Murskaa piparit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi keskenään. Lämmitä glögi kiehumispisteeseen, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman glögin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää glögi-liivateseos ohuena nauhana koko ajan vispaten tuorejuusto-marmeladiseoksen joukkoon. Vaahdota kerma yhdessä sokerin kanssa ja lisää varovasti käännellen muiden täyteaineiden sekaan. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele pipareilla, kanelilla, kanelitangoilla tms. 


Jos on juustokakkujen ystävä, suosittelen kokeilemaan tätä tänä jouluna! :) Minä lähden nyt hakemaan silmät vetisinä neitiä hoidosta viimeistä kertaa pitkään aikaan. Taas on yksi aikakausi ohi ja uusi edessä. Itselläni olisi vielä viikon loppurutistus töissä ja sitten koittaa määrittelemättömän mittainen mammaloma. Melkoisen jännää!

5 kommenttia:

  1. Voi nam!!! Näyttää ja kuulostaa herkulta!

    Oi että, ihanaa mammalomaa jo näin etukäteen♥

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä, pitääkin kokeilla ohjetta, kun vaikuttaa sen verran selkeältä, etten voi kämmätä...

    Tsemppiä loppurutistukseen! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi helppo juustokakku ja tosiaan sopii hyvin jouluun. Aluksi ajattelin, että tulee liian makeaa, kun tulee kokonainen purkki marmeladia, mutta kun muuten vähentää sokerin minimiin, niin ei ole yhtään liian makeakaan, vaan just sopivan herkullista :)

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...