lauantai 11. huhtikuuta 2015

Siskoksesta siskoksille

Tänään sain vihdoin viimeisteltyä tytöille tekeillä olleet ruskamekot. Kankaiden yönä tilasin Majapuulta ihanaa Siskokset-kangasta, jonka nimi jo puhutteli niin, että mekkosethan siitä oli siskoksille saatava. Ruskamekon kaava tuli testattua ja hyväksi havaittua, kun ompelin isommalle neidille koemekon pari viikkoa sitten. Koemekon sovituskuvineen voit käydä kurkkamassa klikkaamalla TÄSTÄ.

Vaikka vaatteistaan tarkka kohta neljävee neiti lopulta kelpuuttikin koemekkoon ruskamekon kaavan mukaisen korkean kauluksen, muokkasin tällä kertaa kaavaa niin, että pääntielle ompelin resorin. Myöskin helman huolittelin kuminauhakujan sijaan resorilla. Hihansuista neiti halusi ehdottomasti mustavalkeat, ja sellaisethan sitten oli tehtävä. 

Pienemmän neidin mekkoon tein korkean kauluksen, mutten ommellut siihen kuminauhakujaa, jolloin kaulus on kaksinkerroin käännettynä kivannäköinen. Ei mennyt muuten ihan putkeen tämän kauluksen ompelu, sillä valmista mekkoa ihaillessani huomasin pienen epäkohdan - siskokset roikkuivat kauluksessa päät alaspäin - ja ei kun purkamaan! Tämänkin mekon helmaan ompelin resorin.

Melkeinpä mekot vaatisivat vielä seurakseen raitalegginssit!

Sovituskuvia en tällä kertaa saanut lahjomallakaan. Isompi kieltäytyi kuvista, sillä haluaa kuulemma esiintyä vain sellaisissa kuvissa, joissa näyttää prinsessalta (joku bad hair -day vissiin..), ja pienempi oli otollisella kuvaushetkellä päiväunilla. Ehkäpä saan joskus otettua muutaman kuvan salaa leikin lomassa.

Seuraavaksi kokeilussa olisi sitten se aikuisten ruskamekon kaava.

Tänään on ollut ihana keväinen päivä, ja olemmekin ulkoilleet ihan urakalla. Ulkoilujen välissä kävimme Mukavuusalueella maistelemassa ihan mahtavaa suolaista kinuskikastiketta jätskin kera - vai olikohan se jätskiä kinuskikastikkeen kera? Kurkkaapa Riikan blogista ohje!

2 kommenttia:

  1. Mekot on kivanmalliset ja varsinkin tuo pienempi (ihana kaulus).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun suosikki on myös tuo pienempi. Jotenkin toi kaulus on tosi kiva. :)

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...