torstai 16. heinäkuuta 2015

Luonnon omaa superfoodia tarjolla nyt!

Nyt sitä taas saa - mustikkaa nimittäin! Kaikkein parasta on se, että välipalamarjat voi kerätä melkein omalta takapihalta. Talomme takana olevasta pikkumetsiköstä ei ihan ämpäritolkulla mustikkaa taida saada, mutta juuri sopivasti pikkukätösten poimittavaksi. Kovin kaukaa ei taida tarvita niitä ämpärillisiäkään lähteä hakemaan. Tosin ihan varma en ole, onko marjanpoiminta siinä mittaluokassa enää lempipuuhaani, mutta vaikkei olisikaan, on mustikkametsään varmasti lähdettävä. Viimekin talvena näitä supermarjoja kului niin paljon, että varhain keväällä pakastin ammotti jo tyhjyyttään. 

Mars mustikkametsään siis, ennen kuin parhaat apajat kolutaan tyhjiin! ;)

Kesälomakeli on ollut varsin vaihteleva, mutta en valita. Melkein jokaiseen päivään on mahtunut jokunen aurinkohetki, ja niistä olemmekin nauttineet täysin siemauksin. Olemme tehneet pieniä kotimaanmatkoja, mutta paljon tekemistä ja touhua alkaa löytyä myös ihan omasta pihastamme. Kesällä on oivaa aikaa tutkia luonnon ihmeellisyyksiä. Voi vaikka löytää "toisiaan rakastavat leppäkertut", kuten isompi neideistämme totesi, kun näki alimman kuvan kuoriaiset. :)


3 kommenttia:

 1. Kiitti vinkistä, mä en edes tiennyt että mustikat on jo kypsiä. Täytyy kyllä lähtee joku ilta poimimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vielä valikoiden joutuu poimimaan, sillä raakojakin on, mutta kyllä sieltä varmasti piirakkamarjat saa poimittua! :)

   Poista
 2. Ihanat mustikat..mustikkamaitoa ja piirasta tekemään! :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)