keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Sitruunainen rahka-murupiirakka

Luulin jo, että ompelin edellisen postauksen pipon ja hanskat turhaan, mutta näillä keleillä niille on taas ollut käyttöä. Pari viikkoa vierähti mukavasti ulkotouhuissa, ja helteillä sisällä tuli lähinnä pyörähdettyä. Arvata saattaa, että koti on ollut vähän rempallaan. Näillä tämänhetkisillä keleillä ei puolestaan juuri ole huvittanut nokkaansa ulkona näyttää, joten pitkästä aikaa olemme muun muassa leiponeet.

Tykkään toisinaan tehdä perinteisiä peltipiirakoita, sillä niistä riittää aina reilusti pakastettavaksikin. Käytössäni on kaksi luottoreseptiä, joilla ei voi epäonnistua. Toinen on sitruunainen rahka-murupiirakka ja toinen mokkapalat. Tällä erää jaan teille ensimmäisen reseptin, ja maailman parhaisiin (aika paljon luvattu) mokkapaloihin palaan myöhemmin. 

Sitruunaisen rahka-murupiirakan ohjeen olen saanut jo vuosia sitten ystävältäni. Kiitosta vain, Pilvi! Piirakka on helppo ja nopea tehdä, ja aineksia voi helposti korvata muilla, mikäli esimerkiksi piimää ei kaapissa ole. 


Rahka-murupiirakka (pellillinen)

Muruseos

250 g sulatettua margariinia
4 lasillista (pieni kartiolasi) vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl soodaa
 2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Pohja

1/2 muruseoksesta
+
1 lasi piimää (käytin maustamatonta jukurttia)
2 munaa

Täyte

2 prk rahkaa
2 munaa
1 lasi sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
halutessasi myös sitruunan kuori raastettuna

Yhdistä kaikki muruseoksen ainekset ja nypi murumaiseksi. Jaa seos kahteen osaan ja lisää toiseen (tästä tulee piirakan pohja) piimä ja munat. Levitä pohjataikina pellille (itse käytin vähän peruspeltiä pienempää peltiä, jolloin piirakasta tulee hitusen korkeampi). Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Ripottele päälle vielä muruseos ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Helppoa ja hyvää! Ja perinteistä! 



4 kommenttia:

  1. Nam! Kuulostaa hyvältä ja melko helpolta myös:)!

    VastaaPoista
  2. Tämän tyyppistä piirakkaa olen myös joskus leiponut.Kiva kun muistutit.Saa nopeasti vieraille tarjottavaa,kun kesällä ei aina leipomiseen ole aikaa/innostusta.

    VastaaPoista
  3. Tää on sairaan hyvää piirakkaa ja munkin luottoresepti! Monesti teen tätä omenoilla, myös puolukat ja raparperi toimii hyvin!

    VastaaPoista
  4. Lurps! Näyttää ja kuulostaa niin ihanalta! Ehkäpä leivon tätä jo tänään:)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...