perjantai 21. elokuuta 2015

10 NAISTA, 10 TAVOITETTA - IWELLOjengin ensimmäinen kohtaaminen

Eilinen ensimmäinen Iwello-jengin tapaaminen on ollut tänään vahvasti mielessä. Kun kymmenen naista oli esittäytynyt ja kertonut omat haasteensa ja tavoitteensa, valmentajamme Henna totesi, että paikalla on joukko melko tyypillisiä suomalaisia naisia. Toki jokaisella on omat henkilökohtaiset tavoitteensa ja jokainen ponnistaa omista lähtökohdistaan, mutta melko monen kertomuksissa vilahtelivat kiireinen arki, lapset ja työ, tavoitteiden kanssa painiskelu ja erinäiset suklaajemmat.

Tapaamisen tavoite ei ollut tehdä jokaiselle omaa tarkoin noudatettavaa treeniohjelmaa, vaan pikemminkin lähteä siitä ajatuksesta, että liikunnasta ja hyvinvoinnista tulisi osa arkea, jonka jokainen muokkaa itselleen sopivaksi.

Ensimmäinen kotitehtävämme olikin suunnitella tulevalle viikolle kolme treeniä ja miettiä, mistä asiasta nykyisessä arjessa voisimme luopua kymmenen viikon ajaksi. Jos aikoo saavuttaa jotain uutta, on nimittäin yleensä luovuttava jostakin vanhasta. Vaikka olenkin yrittänyt liikkua vähintään kolmesti viikossa jollakin tavalla, ei treenien mahduttaminen arkeen ole aina kovin helppoa. Kun käy päivätöissä, lapsia näkee yleensä hereillä noin klo 16.30 - 20, ja tuon ajan pyhitänkin mielelläni perheelle. Siispä omat treenini sijoittuvat pääosin iltakahdeksan jälkeiseen aikaan ja viikonlopuille. Eilen meitä kuitenkin muistuteltiin siitä, että treenin ei tarvitse aina olla kuntosalilla, jumpassa tai lenkkipolulla huhkimista. Kotitreeniä voi tehdä vaikka hiekkalaatikon reunalla, jolloin treeniaika ei automaattisesti ole pois perheeltä! 

Mutta mistä tässä arjessani voisin luopua? Tuota kysymystä olen tänään miettinyt moneen otteeseen. Työt on ainakin tehtävä, ruuat laitettava ja pakolliset kotiaskareet hoidettava. Illalla rojahdan välillä sohvalle ukkokullan viereen. Silloin laitamme aivot narikkaan ja töllötämme sarjoja Netflixistä. Noista hetkistä en hevillä luovu, sillä niitäkin pitää olla. En myöskään ole kovin tarkka kodin siivouksen suhteen, joten siitäkin on hankalaa höllätä. Pieninä vapaahetkinä kuitenkin touhotan monenlaista ompelusta puutarhahommiin, joten ehkä vain vähennän ylimääräistä huseeraamista sillä saralla. Niin ja keväällä aloittamani opinnot on ehkä pakko panna jäihin vähintäänkin tämän projektin ajaksi. 


Eilen meidät siis pantiin ajatustyöhön, mutta fyysistäkään puolta ei unohdettu. Tapaamisen lopuksi nimittäin teimme kuntotestin, jonka tarkoituksena oli kartoittaa alkutilannetta. Kyykkyjä, vatsoja ja punnerruksia teimme kutakin puoli minuuttia ja niiden jälkeen vielä kipaisimme pienen juoksulenkin. Aivan rapakunnossa en tainnut olla, mutta parannettavaa etenkin lihaskunnossa on, ja siihenhän oma kymmenen viikon tavoitteenikin liittyy. 
Tässä projektissa on siis mukana minun lisäkseni kymmenen mahtavaa bloggaajaa, joista jokaisella on omat tavoitteensa. Ehkä sinäkin löydät tulevien viikkojen aikana näistä blogeista lisäbuustia omaan hyvinvointiisi!

10 BLOGGAAJAA, 10 TAVOITETTA: 

LAURA, Lillalove – tavoitteellistaa juoksuharrastusta ja päästä eroon sokeririippuvuudesta
MELINA, Minishow – saada muotoja kiinteytymällä ja nipistämällä senttejä, löytää aikaa liikunnalle arjessa
ESSI, Pieces of miracles – päästä jojoilusta eroon ja tehdä liikunnasta elämäntapa, kiinteytyä ja keventyä
TIIU, Lainahöyhenissä – lisätä tasapainoa ja liikkuvuutta, kehittää lihaskuntoa
HEIDI, Talo Luck – oppia stressinhallintaa ja löytää liikunnan ja hyvinvoinnin balanssi
TIIA, Little big things – liikkua kivuttomasti nivelrikkoisena, löytää liikunnanilo ja karistaa muutama kilo
ELINA, Mini – nostaa peruskuntoa ja pudottaa muutama kilo (Elina puuttuu kuvasta)
NIINA, Kuiskauksia – tehdä liikunnasta harrastus ilman stressiä ja suorittamista, saada parempi lihaskunto ja kiinteytyä
KERTTU, Modernisti kodikas – pudottaa muutama kilo, kiinteytyä ja nostaa peruskuntoa lenkkeilyn ja (koti)jumpan avulla
JA MINÄ: saada aikaa ja intoa lihaskunnon parantamiseen sekä järkeistää  ruokavaliota.

Näistä naisista minä sain omaksi tukiryhmäkseni Tiiun ja Lauran, joiden kanssa jaamme osittain samat tavoitteet. Tämän ryhmän tarkoituksena on tsempata toisiamme saavuttamaan tavoitteemme. On hauskaa ja jännittävääkin tutustua uusiin ihmisiin, vaihtaa ajatuksia liikunnasta ja saada uusia näkökulmia omaan hyvinvointiinsa. Ja tiedättekö mitä? Jo nyt olen saanut mahtavia uusia kotijumppavinkkejä! 
Kuulumisiin! Hauskaa viikonloppua teille ihan jokaiselle! 

2 kommenttia:

 1. Kävin viime keväänä Iwellon juoksukoulun ja oli kyllä huippu valmentajat. Vaikka monenlaista urheilua olen harrastanut ja nuorempana kilpaurheillut, oli juoksu itselleni jotenkin vastenmielinen liikuntamuoto, mutta oikeilla opeilla ja hyvässä porukassa löysin juoksusta itselleni harrastuksen josta en kyllä luovu. :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa ja liikunnan iloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Iwellolla on tosiaan nytkin joku juoksukoulu alkamassa ja varmasti on hyvä valmennus sielläkin. Mulla on ollut kanssasi ihan samanlainen taival juoksusssa. Kauheata pakkopullaa vuosia, vaikka paljon olenkin elämässäni urheillut. On ollut tosi ihanaa päästä juoksussakin nyt siihen pisteeseen, että lenkkejä todella kaipaa ja ne tuntuvat useimmiten tosi hyviltä! :)

   Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...