sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Porkkanaisia kuppikakkuja

Koska leipominen on meidän perheessä ehdottomasti minun juttuni ja pidän siitä, leivoin itse omat äitienpäiväherkkuni. Tällä kertaa en tehnyt kakkua, sillä syöjiä on niin vähän, että puolet kakusta menee aina hukkaan. Kuppikakut korvaavat ison täytekakun hyvin ja tällä kertaa tein ihania porkkanakuppikakkuja. Ohje on tosi helppo ja leivoksista tuli ihanan meheviä. Ohje on mukailtu Dr. Oetkerin Ihanimmat Cupcake reseptit -vihkosesta. 


Porkkanaiset kuppikakut 12 kpl

Taikina

2-3 porkkanaa 
100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

Kuorrutus

1 dl kuohukermaa 
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

muffini- tai cupcake-vuokia sekä koristeita. 

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi, lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraaste. Lisää lopuksi maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. 

Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri. Pursota kuohkeaksi vatkattu kuorrute jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele vaikka strösseleillä.


Äitienpäivä taitaa jatkua meillä leppoisan ulkoilun ja hyvän ruuan merkeissä. Voi olla, että pieniä pihahommiakin tehdään, sillä sää on mitä ihanin! 

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! 

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikös! Ihanat muffinivuoat tuovat ihan oman lisämausteen ;)

      Poista
  2. Oikein mukavaa äitienpäivää! :-)

    Uutena lukijana menossa mukana :-)

    Aivan ihana ohje, nuo ovat kerrassaan niin hyviä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle! Kivaa, että olet löytänyt blogini - tervetuloa mukaan! :)

      Poista
  3. Varmasti tosi hyviä! Täytyypä muistaa tuo resepti kun seuraavan kerran tekee porkkanaleivoksia mieli. Minäkin leivoin itse kääretorttukakun, mutta aamulla oli kuitenkin sänkyyn tarjoilu :) Varmasti ollut mukava äitienpäivä kun tuo ilmakin on suosinut. Pihalla ollaan oltu koko päivä. t.Jenny

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat! Juu mullekin oli kyllä hyvät aamiaiset laitettu ja isäntä grillaili lounasruuat :) Ihana keli tosiaan oli ja pihalla tuli oltua melkein koko päivä..

      Poista
  4. Oon ennen pystynyt laittamaan kommentteja nimettömänä, mutta nyt ei näytä ilman hyväksyntää onnistuvan..pitää varmaan hommata gmailin s-posti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu kommentointi anonyymina edelleenkin. Kommentit vaan tulevat mulle ensin hyväksyttäviksi. Eipähän pääse sitten ihan millaset kommentit tahansa suoraan julkaisuun ;)

      Poista
  5. Tein noita tänään, mutta mulla tuosta kuorrutteesta tuli tosi löysää, laitoin tomusokeria varmaan 5dl.. :D Että en saanut pursottimella tommosta nättiä, se vaan levisi siihen päälle..
    No mutta hyviä kuitenkin!

    VastaaPoista
  6. Hupsista nyt luin kunnolla, että tuorejuusto ja tomusokerikin vatkataan. D: Ite vatkasin kerman, sekoitin vain joukkoon loput, hups! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit tekemään näitä, ne on tosi hyviä! :) Luulen, että tuon tuorejuuston ja tomusokerin vatkaaminen ihan kunnolla kerman kanssa on juuri se olennainen juttu, jotta kuorrutteesta tulee tarpeeksi jähmeätä..

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...