maanantai 2. kesäkuuta 2014

Jyväskylän asuntomessut 2014: Deko 159

Asuntomessuvierailumme toinen pientalokohde oli Deko 159 -talo, jota meille esitteli itse talon rakennuttaja, Koti Daaliatielle -blogia kirjoittava Henna. 


Deko 159 -talo on kaunis, lapsiperheen tarpeisiin avaimet käteen -periaatteella rakennettu talo. Pohjaratkaisu on käytännöllinen ja pintamateriaalit lapsiperhearkeen sopivia. Päävärinä pintamateriaaleissa ja kalusteissa on valkoinen, mikä sekin talon emännän mukaan on harkittu juttu. Valkoiset pinnat on helppo pitää puhtaana! Pelkkää valkoista sisustus ei silti ole. Olohuoneen ja keittiön suuri yhteinen seinä on tapetoitu juuri oikeanvärisellä turkoosilla tapetilla ja myös makuuhuoneissa on tehosteseiniä. Deko 159 -talon pastellisesta messusisustuksesta vastaa sisustussuunnittelija Ilona Koponen. Karkkivärit ovatkin aika herkullisia valkoista taustaa vasten!Lapset näkyvät talon sisustuksessa voimakkaasti, sillä kolme talon makuuhuoneista on sisustettu suloisiksi lastenhuoneiksi ja pihalla terassin yhteydessä komeilee joka tytön unelmaleikkimökki. Ihania yksityiskohtia riittää, joten tästä kohteesta ideoita saavat eritoten lastenhuoneiden sisustuksesta kiinnostuneet - ja leikkimökkiä suunnittelevat! :)


Messualueella kierrellessä hauskaa on talojen suuri kirjo ja monimuotoisuus. Vieretysten on niin arkkitehtien suunnittelemia hulppeita kivitaloja kuin ihan tavallisten perheiden järkeviä omakotitaloja. Jokainen talo on varmasti asukkaansa näköinen ja sellaisenaan juuri hyvä. Keskustelua ja arvostelua messutalot varmasti herättävät, kuten pitääkin, mutta suurin osa taloista on rakennettu ja sisustettu tulevan asukkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan, mikä onkin syytä pitää mielessä messuilla kierrellessään!

Kiitos Henna, että saimme tutustua taloosi jo ennakkoon ja tsemppiä loppurutistukseen! "Maallikon" silmissä messualueella onkin luvassa aikamoinen loppurutistus, sillä alue vaikuttaa vielä kovin keskeneräiseltä. Pihatyöt taitavat kuitenkin hoitua aika joutuisasti, joten emmeköhän pääse heinäkuussa nauttimaan valmiista ja viihtyisästä messualueesta.

Vielä yhdestä messukierroksen kohteesta sekä ravintola Harmoonista juttua on luvassa vielä myöhemmin! :)


3 kommenttia:

 1. Kivoja ideoita! Ja ajankohtaisia, kun mies meni lupaamaan leikkimökin mökillemme. Poika sai jostain päähänsä, että molemmat saa oman – sisko pienemmän ja hän isomman. Onneksi saimme puhuttua, että yksi yhteinen riittää ;)

  VastaaPoista
 2. En tiedä eikö aiemmin ole tullut esiin, mutta olipa mukava huomata, että ollaan saman kylän tytsyi ja saman alan hommissakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, hauska sattuma! :) Kovin usein en ole tainnut mainita kotikaupunkiani, mutta täälläpä minä, Suomen keskiössä asustelen!

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...