lauantai 4. lokakuuta 2014

Lauantaina leivotaan!

Meillä tosin leivottiin jo torstaina, mutta koska heräsimme taas (kuten aina) pikkusiskon kanssa ennen kukonlaulua, näpyttelen teille heti näin aamutuimaan hyvän muffinssireseptin. Ehkä joku teistä innostuukin leivontapuuhiin lauantaina. :)

Ohje on mukaelma viimeisimmästä Valion Kotiruokaa-lehtisestä. Nämä muffinssit ovat itsessäänkin hyviä, mutta kyllä kuorrute kruunaa kokonaisuuden. Aika harvoin muuten tulee tehtyä enää muffinsseja ilman minkäänlaista kuorrutetta. Kuppikakkuja siis taitavat olla ennemminkin. Jos käytän tavallisia paperisia muffinssivuokia, kuten nuo kuvissa näkyvät ovat, käytän yleensä niiden lisäksi aina silikonista muffinssipeltiä, jonka kolosiin laitan ensin paperivuoat ja sitten taikinan. Näin muffinssit eivät levähdä, kuten useimmiten ohuita paperivuokia käytettäessä tapahtuu. 


Mustikkamuffinssit 12 kpl

2 munaa
1 1/2 dl sokeria
75 g voita
1/2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl pakastemustikoita
1 tl perunajauhoja

Kuorrutus

1 rkl mustikoita
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl vispikermaa

Pinnalle mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää voihin maito. Yhdstä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen maito-voiseos sekä jauhot. Sekoita pakastemustikoiden joukkoon perunajauhot ja lisää ne viimeisenä taikinaan kevyesti nostellen, etei taikina värjäänny pahasti. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia. Älä taaskaan paista liikaa, etteivät mene kuiviksi! Tee seuraavaksi kuorrute. Sulata mustikat ja purista niistä mehu. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja mustikkamehu kulhossa. Lisää lopuksi kerma ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele mustikoilla. 


Pursotukseen käytin muuten  Minigrip-pussia, sillä INHOAN perinteisen pursotuspussin pesua. Kivan rento pursotus tulee näinkin! :)

Hyvää lauantaita! 

6 kommenttia:

  1. Voi että miten herkullisen näköistä..Muffinssit on siitä kivoja,että ovat suht nopeita tehdä.Ja kuorrutus kruunaa kakun.Kuten kuvistasi näkyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muffinsseja on tullut leivottua etenkin lasten synnyttyä paljon, sillä lapset tykkääävät niistä (tai isompi, pienempi ei vielä perusta näiden herkkujen päälle) :)

      Poista
  2. Näyttää niin herkulliselta, namskis :)

    VastaaPoista
  3. Näitä pitää kokeilla tehdä. Tykkään mustikoista, ja ne ovatkin meillä kaikkien lempparimarjoja. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...