perjantai 10. lokakuuta 2014

Pipopisnestä

Toukokuussa ompelin ensimmäisen rusettipipon perheemme pienimmälle. Inspiraatiota hain isosiskon ihanasta Papu-piposta. Ihan samanlaista en tietenkään halunnut ommella, ja lisäksi koin, että rusetin solmiminen on vähän hankalaa, varsinkin kun lapsi tahtoi jatkuvasti repiä sitä auki. Siispä syntyi hieman toisenlainen rusettipipo.


Myöhemmin olen kyllä nähnyt muitakin samalla mallilla ommeltuja rusettipipoja, joten idea ei ihan ainutkertainen ole, mutta oman mallini kuitenkin kehittelin ihan itse. Rusettipipoissa minulle erityisen tärkeää on sävyjen harmonia sekä hillityt kuosit. Halusin tehdä tyttömäisen pipon, jollaista voi pitää pikkuinen pirpana tai jo vähän varttuneempi leidi sekä kaikki siltä väliltä. Ehkä onnistuinkin, sillä olen ommellut pipoja lähes kaikenikäisille!


Elokuun blogikirppikselle tein koemielessä kasan rusettipipoja, ja niillä olikin aika kiva menekki. Sen jälkeen pipokyselyitä on tullut tasaiseen tahtiin. Pipoja on ommeltu naapureille, ystäville, sukulaisille ja tutun tutuille. Kun Vaajakoskelaisen lastenvaatekirppiksen ja secondhand-kaupan, yrittäjä Ilona tarjosi mahdollisuutta tehdä pipoja myyntiin myös Hippakauppaan, ajattelin tarttua tilaisuuteen. Aikani pohdin, onko työnjälkeni tarpeeksi laadukasta ja onko pipokauppa ylipäätään jo liian nähty juttu, mutta ihanien positiivisten kommenttien tukemana päätin, että yrittänyttä ei laiteta. Siispä Hippakaupasta saa nyt Kotvasia-pipoja! On perinteistä rusettipipoa sekä pitsipipoa, ja onpa myynnissä myös pojille sopiva rusettipipon korvike, nappipipo, jonka etu- ja takakappaleet ovat eriväriset. Myöskin talven varalle on takataskussa jo jotakin. :)Saumurilla pipoja surauttelee nyt mukavasti, ja työnjälki alkaa olla omaan silmäänkin tarpeeksi laadukasta myytäväksi. Niin ja on pipoissa nyt myös ihan omat Kotvasia-lappusetkin.


Omien ompeluksieni myynti on vielä pientä, joten toiminimeä tai sen kummempaa yritystoimintaa en vielä tosiaankaan ole aloittelemassa. Koen kuitenkin tärkeäksi tuoda esille sen, että kaikista myymistäni tuotteista menee ilmoitus verottajalle. Käsitöiden verotuksesta voit lukea lisää esimerkiksi TÄÄLTÄ.

Jos siis kaapissa on pipon tai parin mentävä kolonen, suuntaa Hippakauppaan hiplaamaan pipoja ihan livenä tai ota yhteyttä minuun joko s-postin (kotvasiablog@gmail.com) kautta tai hihkaise blogin Facebook-sivuilla, niin suunnitellaan sinulle oma söpispipo! :)

Ompelu ja kaikenlainen väkerrys on minun elämäni suola tässä elämäntilanteessa ja on ihanaa, jos joku muukin saa tekeleistäni hyvää mieltä!

Tavallisesti tällä viikolla aloittelen syyslomaa, mutta tänä syksynä tulevakin viikko jatkuu samanmoisena lasten kanssa touhuiluna, kuten moni aiempikin viikko. Hyvää lomaa kuitenkin kaikille teille, joilla tänään alkaa syysloma, ja kaikille muille mukavaa viikonvaihdetta! :)


12 kommenttia:

 1. Aivan ihania pipoja, täytyypä mennä kurkkaamaan, aina on pipon mentävä aukko kaapissa. <3 Ja onnea, hienoa, että käsityötä arvostetaan nykyisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3 Täällä blogissa on tosiaan vilahdellut erikuosisia rusettipipoja viime aikoina. Tällä hetkellä saatavana on tuota tummanharmaalla pohjalla olevaa raitarusettia sekä paria eriväristä pilkkurusettia. Täytyykin laitella vaikka kuvia Facebookiinkin valmiista myytävistä pipoista! :) Suunnitteilla on jonkinlainen verkkokaupan tapainenkin, mutta nyt viestillä saa omansa! Olehan yhteydessä s-postilla tai FB:ssä, jos kiinnostaa!

   Poista
 2. Ihania! Mitä pipolla on hintaa Hippakaupassa / tilattuna? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Rusettipipolla on hintaa 15,50 € ja nappipipolla 13,50 €. Sama hinta niin Hippakaupassa kuin minulta tilattunakin. Tilattuna minulle jää käteen himppasen enemmän ;) Hippakaupassa on muutamaa kuosia muutama kappale kokoansa, mutta tilattuna voidaan räätälöidä haluttu koko ja kuosi! :)

   Poista
  2. Kiitos tiedoista! Yritän ehtiä käymään Hippakaupassa katsomassa ja mallaamassa, mutta etenkin jos sopivaa kokoa ei enää ole saatavilla, niin mieluusti teen tilauksen suoraan sinulle :)

   Poista
 3. Hei, mahtavaa että näitä saa nyt tuolta Hippa-kaupasta. Haluamani koko olikin blogikirpparilla kerennyt loppumaan, vaikka luulin olevani hyvissä ajoin liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihkaise Sanna mulle täällä tai FB:ssä, jos Hippakaupassa ei ole sopivaa kokoa tai haluamaasi kuosia. Nyt siellä on muutama kokoansa ja eri kuoseja, mutta tilattuna saat varmasti itsellesi (tai jollekulle muulle) sopivan koon ja mieleisen kuosin! :)

   Poista
 4. Aivan ihastuttavia pipoja,harmoniset kuosit ja värit sointuvat loistavasti yhteen ja ovat juuri ainakin minun mieleeni :D

  VastaaPoista
 5. Sisältääkö tuo 15,50e myös postituksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaan tulee lisäksi postimaksut. Yhden pipon postitus 1,20 € ja pari pipoa taitaa tulla 1,80 €:lla. Jos olet täkäläisiä, voit toki tulla hakemaankin. :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...