Eilen tein pitkästä aikaa mutakakkua ja siitä tuli täydellisen ihanan suklaista ja keskeltä valuvaista - kermavaahdon kera aika maittava pyhäinpäivän jälkkäri! Ohje on alkujaan peräisin kai Valion sivuilta. Tähän kakkuun lisäsin taikinaan vielä hieman valkosuklaata, joka antoikin aika kivan säväyksen kakulle. Voita, sokeria ja suklaata - voiko tässä yhdistelmässä mikään mennä vikaan? ;)
Mutakakku 8 - 10 annosta
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150 g tummaa suklaata
Vaahdota ensimmäiseksi voi ja sokeri. Vatkaa sitten joukkoon munat yksitellen. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sulata suklaa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa ja lisää taikinaan. Kaada taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista kakkua 200 asteessa noin 20 min. Huom! Älä paista kakkua liikaa - kakku saa olla uunista otettaessa keskeltä vielä reilusti "taikinainen". Tarjoa hieman jäähtynyt kakku kermavaahdon kera. |
Nam! Taidan viikonloppuna kokeilla tätä ohjetta. :)
VastaaPoista