lauantai 7. kesäkuuta 2014

Parhaat mokkapalat

Taisinpa luvata tässä rahkapiirakkapostauksessa, että palaan maailman parhaaseen mokkapalojen ohjeeseen myöhemmin. Lupaamani siis pitäköön. 

Reseptivihkossani, sellaisessa käsinkirjoitetussa, on ainakin viisi erilaista mokkapalojen reseptiä. Pitkään metsästinkin sitä täydellistä, sellaista, jossa pohjasta tulee sopivan paksu ja sopivan tumma sekä kuorrutteesta riittävä koko pellilliseen ja sopivasti kahvinen. Jossain vaiheessa sen oikean kuitenkin löysin, ja tämän reseptin kohdalla lukee "hyvä" ja "tee aina tällä ohjeella". Seuraavalla ohjeella siis saat tehtyä pellillisen ihan perinteisiä, ihanan retrohenkisiä kasarileivonnaisia, jotka ovat takuuvarmasti lasten suosikkeja! 



Mokkapalat

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

500 g tomusokeria
50 g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

koristeeksi nonparelleja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi voisula ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina pellille ja paista noin 15 minuuttia 200 asteessa. Tee paiston aikana kuorrutus. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle ripeästi, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti. Ripottele päälle nonparellit (tee myös tämä ripeästi, sillä muuten nonparellit eivät tartu kuorrutteeseen). Leikkaa jäähtynyt piirakka paloiksi kuumaan veteen kastellulla veitsellä, jotta leikkausjäljestä tulee siisti. Nauti. 

Kivaa lauantaita!

6 kommenttia:

  1. Monenlaista mokkapalaohjetta minultakin löytyy, mutta kokeilenpa tätäkin - kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Rupesi kyllä tekemään mieli. Klassikko :)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi sinulla! Mokkapalat oli lapsena myös minun suurinta herkkua :)
    Huomasin aikaisemmista postauksistasi että olet ollut tutustumassa Jyväskylän asuntomessuilla, joten ajattelin että sinua saattaisi kiinnostaa blogissani meneillään oleva arvonta. Nyt on mahdollisuus voittaa asuntomessujen Maailmanpylvään kohteeseen suunniteltuja keittiötekstiileitä. Käy kurkkaamassa blogissani http://antaapaivanpaistaa.blogspot.fi/ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos arvontavinkistä! Kiva arvonta, kävinkin jo osallistumassa ja klikkailemassa itseni blogisi lukijaksi. Mukavaa tutustua uusiin, ihaniin blogeihin! :)

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...