Makean ja suolaisen liitto toimii aina. Tänään leivoimme isosiskon kanssa viikonlopun herkuksi suklaa-cashewpähkinäkeksejä. Ohje on alkujaan Kinuskikissan leivontakirjasta, mutta tällä kertaa muokkasimme sitä sen mukaan, mitä kaapissa oli. Tumma suklaa siis vaihtui maitosuklaaseen ja kookoshiutaleet suolattuihin cashewpähkinöihin. Tämä yhdistelmä toimi omaan makuuni jopa alkuperäistä paremmin. Tällä ohjeella teet täydellisiä pehmeitä cookieita, mikäli uskallat paistaa keksejä vain juuri ja juuri kypsäksi. Pidempäänkin paistettuna keksit ovat hyviä, mutta silloin niistä tulee aavistuksen kovempia.
Tämä ohje on siinä mielessä kiva, että sitä voi muokata vaihtamalla suklaalaatuja tai käyttämällä alkuperäisen kookoksen tilalla erilaisia pähkinöitä tai mantelirouhetta. Myös valkosuklaa-tummasuklaaversiosta tulee tosi hyviä keksejä!
Suklaa-cashewpähkinäcookiet (pari pellillistä hyvänkokoisia keksejä)
250 g voita
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
200 g rouhittua maitosuklaata
1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
Sulata voi. Yhdistä keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen voisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhot, suklaarouhe ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi. Nosta lusikalla suuren lihapullan kokoisia nokareita pellille (muista leviämisvara). Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia (tai vähemmänkin, jos keksit näyttävät jo kypsiltä).
Jos lauantai on teillä leivontapäivä, niin kokeilkaahan ihmeessä tätä ohjetta! :)
Näyttää herkullisilta.
VastaaPoistaOiii, Nam Nam! Pakko kokeilla joku päivä :)
VastaaPoista