maanantai 2. marraskuuta 2015

Helppo neulehuivi lapselle

Nyt se on taas alkanut - jokasyksyinen tarve neuloa. Tällä kertaa ensimmäisenä puikoille pääsi isosikon kaulahuivi, sillä neidin vaatekaapissa selkeästi oli sellaisen mentävä aukko. Tapani mukaan etsin mahdollisimman helpon ohjeen, sellaisen, jota osaa neuloa aivot narikassakin. TÄSTÄ ohjeesta lähdin siis soveltamaan lapsen kaulaan sopivaa mallia. 

Aluksi luodaan 15 silmukkaa puikoille numero 7. Sen jälkeen  neulotaan 2 oikein, 1 oikein kiertäen ja 1 nurin. Tätä jatketaan, kunnes jäljellä on 2 silmukkaa, jotka neulotaan oikein. Sama toistetaan myös nurjalla. Kerroksia jatketaan kerä loppuun, jonka jälkeen huivi päätellään. Jos haluaa tehdä pidemmän tai tuubimallisen huivin, voi toki neuloa pidempäänkin. Yhdestä kerästä tuli tällä ohjeella kertaalleen solmittava huivi neljävuotiaalle. Pidempi huivi toki kiepsahtaisi kaulan ympäri useammin.

Lankana käytin Novitan Hile-lankaa, joka on mukavan paksua ja pehmeää. Hile tuo huiviin aavistuksen juhlavuutta. Tämä sopi meille hyvin, sillä huivi on tarkoitettu nimenomaan niihin vähän parempiin menoihin. 

Seuraavaksi samasta langasta pitäisi tehdä myssy. Olisiko jollakulla vinkata helppoa myssyohjetta? 
1 kommentti:

  1. Vitsit miten hyvin käykään vaaleanpnainen ja harmaa yhteen. Pitääkin kaivella kaappia jos löytyis väripari :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...