perjantai 10. elokuuta 2012

Kesäkurpitsa-tomaattipasta

Eka viikko töitä ja hoitoa on takana, ja täytyy myöntää, että kaikki on mennyt ainakin näin alkuun ihan hurjan hyvin. Neiti on ollut hoidossa tosi reipas, eikä illallakaan ole erityisemmin kiukutellut. Ekana päivänä tirautimme molemmat pari kyyneltä, mutta kertaakaan en ole työpäivän aikana joutunut miettimään, kuinka pikkuinen pärjäilee. Erityisen ihanaa on, että meidän neiti on ollut tämän ekan viikon hoitajan ainoa hoitolapsi, joten molemmat ovat saaneet tutustua toisiinsa ihan kaikessa rauhassa. Päivän touhut ja uudet asiat kuitenkin väsyttävät sen verran, että illalla neiti on jo seitsemän jälkeen ihan valmis yöunille..

Väsynyt on tosin tämä mammakin. Töissä on ollut mukavaa, työkaverit ovat hassunhauskoja ja ensimmäiset opiskelijatkin vaikuttivat ihan tolkuilta tyypeiltä, mutta kyllä silti tuli viikonloppu jo tarpeeseen. Kaikki uusi vie niin kovin energiaa.

Perjantai-illan ruuaksi en siis jaksanut ajatellakaan tekeväni mitään kovin suuritöistä. Koska kauden ihana herkku on kesäkurpitsa ja koska meillä tykätään pastasta, pyöräytin nopean kesäkurpitsa-tomaattipastan. Sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa kuullotin ensin kattilassa oliiviöljyssä. Sitten lisäsin kattilaan purkillisen kuorittuja tomaatteja ja vähän vettä. Kiehutin kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin kermaa, suolaa, pippuria ja paljon tuoretta basilikaa. Lopuksi sekoitin kastikkeen keitetyn pastan joukkoon ja päälle laitoin vielä reilusti parmesaania. Ihan kelpo eväs tuli! :)


Kivaa viikonloppua teille! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...