maanantai 31. joulukuuta 2012

Herkkuja juhlaan!

Kuohuviinilasit on kiillotettu, pöytä on katettu ja tarjottavat valmistettu - uudenvuoden vastaanotto voi alkaa! No joo, ehkä emäntäkin voisi vielä vähäsen laittautua.. 



Tänään meille kokoontuu viettämään vuoden viimestä iltaa muutama ihana ystävä kera pikkuistensa. Juhlissa on siis mukana sekä isompia että pienempiä, joten kovin raisuiksi näissä juhlissa ei heittäydytä. Hyvää ruokaa on kuitenkin luvassa. Tarjottavat kootaan jokainen tuo jotakin -periaatteella. Oman korteni kekoon olen  kantanut tekemällä pari salaattia ja jälkkärin: vuohenjuusto-päärynäsalaatti, tomaatti-sipulisalaatti ja kinuskinen jäädykekakku!


Päärynä-vuohenjuustosalaatti

3-4 päärynää
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
muutama hienonnettu basilikanoksa
2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 - 3 ruukkua erilaisia salaatteja
1 punasipuli
200 g vuohenjuustoa
(saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä)

Kastike

päärynöiden paistoliemi
1/2 dl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus pippuria



Kuori ja lohko päärynät. Kuumenna paistinpannussa voi ja öljy. Lisää pannulle fariinisokeri, suola, pippuri ja hienonnettu basilika. Sekoita ja lisää päärynät pannulle. Kääntele päärynöitä hetki ja lisää balsamiviinietikka. Kiehauta ja nosta levyltä. 
Revi kulhoon salaatinlehdet sekä suikaloitu punasipuli. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja levitä salaattipedille. Lisää päälle päärynät sekä halutessasi pähkinöitä. Sekoita päärynöiden paistoliemen joukkoon muut kastikeaineet ja kaada salaatin päälle.


Kirsikkatomaatti-punasipulisalaatti

2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 punasipulia siivutettuna ja marinoituna
1 pss minimozzarellapalloja
1/2 ruukku basilikaa

Marinoidut punasipulit

2 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

Laita sipulit marinoitumaan edellisenä iltana. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadiainekset keskenään kulhossa ja lisää kulhoon sipuli. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli marinoitumaan. 

Kokoa salaattiainekset seuraavana päivänä vadille ja valuta marinadiliemi kastikkeeksi. Koristele kokonaisilla basilikanlehdillä. 


Jäädykekakun ohje puolestaan on lainattu Kinuskikissalta! :)

Kiitos teille lukijoille kuluneesta vuodesta ja oikein ihanaa uudenvuoden aattoiltaa teille kaikille!

9 kommenttia:

  1. Upealta näyttää salaatit ja kakku. Hyvää alkavaa vuotta sinulle! ...ja hauskaa iltaa :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää hieman paremmalta, kun meidän makaronisalaatti ja keitetyt nakit ;) Mukavaa iltaa sinnekin suuntaan! -Jenni

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkuja! Onnea vuodelle 2013 :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania herkkuja, nam! Onnea uudelle vuodelle! <3

    VastaaPoista
  5. Haleja ja onnellisen uuden vuoden toivotuksia blogiystävälleni♥

    VastaaPoista
  6. Oih, näyttääpä kauniilta ja herkulliselta! :)
    Onnellista ja ilontäyteistä uuden vuoden alkua koko teidän porukalle ja kiitos kaunis vielä joulupaketeista - oon varma et miun takissa roikkuu ainakin tämän kaupungin kaunein heijastin! <3
    Aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää alkanutta vuotta vielä teillekin ja sinulle erityisesti tsemppiä töiden aloitukseen! :) Ja kiitos paketeista myös - Lilja tykkää uudesta vekkulista Mekkulista ihan hirrrrveesti!

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...