torstai 29. elokuuta 2013

Perinteinen omenapiirakka

Viime kesänä istuttamistani omenapuista saamme varmasti odotella satoa vielä monta vuotta. Siispä onkin aina juhlan paikka, kun jonkun tuttavan omenapuut kantavat satoa yli omien tarpeiden. Tällä kertaa sain pussillisen omppuja armaalta kollegaltani, ja hetihän se oli pistettävä piirakka uuniin. 

Jos jonkinlaista omenapiirakkaa on tullut kokeiltua (viime syksynä testaamani omppupiirakan ohjeen löydät täältä), mutta ihan kaikkein parasta on mielestäni perinteinen peltipiirakka vaniljakastikkeen kanssa. Joskus muinoin sain anopilta hyvän ohjeen, jonka olen hukannut, mutta tämä Mustikkasuun blogista löytynyt ohje osoittautui hyvin samanlaiseksi. 


Omenapiirakka (pellillinen)

4 munaa
3 dl sokeria
150 g sulatettua rasvaa
2 dl maitoa tai kermaa
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
5 vehnäjauhoja

1 l omenalohkoja
kanelia
sokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa, sekoita huolellisesti tasaiseksi. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Kuori omenat ja asettele lohkot taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista uunin keskitasossa 200 asteen lämmössä 15–20 min.


Tänään olisikin sitten vuorossa omppusoseen keittely. :)



2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta! Tätä täytyy kokeilla kun tuota omppusatoa on taas kovasti tullut:)

    VastaaPoista
  2. Tästä tulee mieleen äidin tekemä omenapiirakka, hyvinkin samankaltainen resepti :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...