Jouluinen juustokakku
Pohja:
75 g voita
200 g pipareita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g omena-kanelimarmeladia
5 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 dl vaaleaa glögiä
Murskaa piparit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi keskenään. Lämmitä glögi kiehumispisteeseen, puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää kuuman glögin joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hieman. Lisää glögi-liivateseos ohuena nauhana koko ajan vispaten tuorejuusto-marmeladiseoksen joukkoon. Vaahdota kerma yhdessä sokerin kanssa ja lisää varovasti käännellen muiden täyteaineiden sekaan. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele pipareilla, kanelilla, kanelitangoilla tms.
Jos on juustokakkujen ystävä, suosittelen kokeilemaan tätä tänä jouluna! :) Minä lähden nyt hakemaan silmät vetisinä neitiä hoidosta viimeistä kertaa pitkään aikaan. Taas on yksi aikakausi ohi ja uusi edessä. Itselläni olisi vielä viikon loppurutistus töissä ja sitten koittaa määrittelemättömän mittainen mammaloma. Melkoisen jännää!
Nams, näyttääpä herkulta! :P
VastaaPoistaVoi nam!!! Näyttää ja kuulostaa herkulta!
VastaaPoistaOi että, ihanaa mammalomaa jo näin etukäteen♥
Kiitos, pian se alkaa :)
PoistaHerkullisen näköistä, pitääkin kokeilla ohjetta, kun vaikuttaa sen verran selkeältä, etten voi kämmätä...
VastaaPoistaTsemppiä loppurutistukseen! :-)
Tää on kyllä tosi helppo juustokakku ja tosiaan sopii hyvin jouluun. Aluksi ajattelin, että tulee liian makeaa, kun tulee kokonainen purkki marmeladia, mutta kun muuten vähentää sokerin minimiin, niin ei ole yhtään liian makeakaan, vaan just sopivan herkullista :)
Poista