tiistai 17. joulukuuta 2013

Mantelikrokantit

Jos jollakulla on vielä aikomus tehdä itse pieniä joulumuistamisia, nämä mantelikrokantit ovat siihen oiva vaihtoehto. Takuuvarman herkun ohje on helppo ja ainekset yksinkertaiset: voita, sokeria, siirappia, mantelirouhetta ja suklaata. Kaloreita ei jouluna lasketa. Mantelikrokantti maistuu Dajmilta, mutta on itsetehtynä vielä parempaa!


Mantelikrokantti (n. 40 palaa)

150 g voita
3 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
3 dl mantelirouhetta
200 g suklaata 

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mantelirouhe. Keitä hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Älä polta pohjaan äläkä ylitä tai alita keittoaikaa! Levitä massa uunipellille tai tarjottimelle leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Kun massa on jähmettynyt, sulata suklaa ja levitä kovettuneen massan päälle. Nosta vielä kylmään, kunnes suklaakin on kovettunut. Leikkaa terävällä veitsellä palasiksi ja paketoi vaikka kauniisiin paperipusseihin. 




4 kommenttia:

  1. voi nami! jos kiireiltä kertkeän niin kokeilen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lopulta näiden tekemisessä pisin aika kuluu siihen, että odottelee massan jähmettymistä. Itse tekovaiheeseen ei kovin kauaa mene :)

      Poista
  2. Oi joi joi.. näitä on pakko kokeilla..näyttää niin herkullisilta!

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...