200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl pistaaseja
150 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Koristeluun:
50 g valkosuklaata
2 dl pistaaseja
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Kuori ja rouhi pistaasit karkeasti. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Lisää pistaasit ja suklaa taikinaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Leivo taikinasta kaksi noin 50 cm:n pötköä. Nosta pötköt jääkaappiin noin tunniksi. Kuori koristeeksi tulevat pistaasit ja rouhi ne sekä valkosuklaa. Leikkaa taikinapötköt viipaleiksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle pistaasi- ja valkosuklaarouhetta. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 7-8 minuuttia.
Oi nam!! Kuulostaa kyllä niin herkulliselle makuyhdistelmälle! :)
VastaaPoistaNam! Nää on pakko testata :)
VastaaPoistaIhanan kuuloinen resepti! Kiitos tästä, kohta testaillaan meilläkin ristiäistarjottavia ja testiin menee tämäkin siis :)
VastaaPoista