maanantai 11. elokuuta 2014

Raparperi-sitruunamehu

Keväällä siirsin äitini pihasta vähän raparperiä omalle pihamaallemme. Istutin raparperit jätelaudasta tehtyyn istutuslaatikkoon, jossa ne ovatkin viihtyneet kovin hyvin. Siirto varmaankin verotti kasvua hieman, mutta kyllä laatikosta on raparperinvarsia käyty poimimassa milloin mihinkin piiraaseen pitkin kesää.

Nyt katkoin loputkin varret ja tein naapurin vinkistä raparperimehua, johon lisäsin reilusti sitruunaa ja sitruunamelissaa, jota kasvaa toisessa istutuslaatikossa ihan valtavasti, enkä ole sille keksinyt oikein muutakaan käyttötarkoitusta. Raparaperi-sitruunamehusta tulikin oikein raikasta kesäjuomaa. Kivennäisveteen laimennettuna se peittoaa mennentullen kaupan limpparit!


Raparperi-sitruunamehu

1 kg raparperia
1 sitruuna
sitruunamelissaa
vettä 
sokeria

Laita pilkotut raparperit ja viipaloidut sitruunat sekä halutessasi sitruunamelissat ämpäriin. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että raparperit peittyvät. Anna tekeytyä kylmässä kolme vuorokautta. Siivilöi mehu ja lisää 1/2 kg sokeria mehulitraa kohden. Kiehauta mehu, jotta sokeri liukenee. Jäähdytä, pullota ja säilytä jääkaapissa. Laimentaa voit veteen tai kivennäisveteen. 



Viimeiset raparperit voi siis käyttää näin. Yrttilaatikossa kasvavasta basilikasta aion tehdä pakastimeen pestoa, mutta olisikos jollakulla vinkkejä sitruunamelissan käyttöön?

P.S. Raparperikuva on otettu kesäkuun alkupuolella. Ei nimittäin ole ruoho enää noin vihreää tässä pihassa näiden helteiden jälkeen. Kastellahan olisi tietty voinut.. ;)



2 kommenttia:

  1. Hei, kiva kun uskaltauduit kommentoimaan niin löysin tänne kivaan blogiisi ;) Kerrassaan upeita kuvia!
    Raparperimehua täytyisi meilläkin tehdä lopuista varsista. Ja ehkä vielä pienin pieni pala piirakkaakin maistuisi vaihteeksi. Kesällä siitä tulikin jo pieni yliannostus... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäispä varmaan ottautua ja kommentoida useammin. Monia, kuten sinunkin blogiasi, olen seuraillut pitkään, mutten jostain syystä koskaan ole saanut aikaiseksi kommentoida. Nyt yritän parantaa tapani! ;) Ja kiva, kun löysit tänne!

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...