torstai 2. lokakuuta 2014

Kun jotakin saa päähänsä..

Viikon testailin lainasaumuria ja tulin siihen tulokseen, että ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa kuin hankkia oma. Niin helppoa ja nopeata saumurilla on ommella varsinkin trikoita. Toki olin pohtinut saumurin hankintaa jo aikaisemminkin paljon, mutta kyllä lainakone oli viimeinen sysäys oman koneen hankinnalle. Olin tutkaillut eri vaihtoehtoja netistä ja harkinnut jopa Virosta tilaamista, mutta lopulta päädyin kannattamaan paikallista kivijalkakauppaa, perinteikästä H. Keinosen ompelukoneliikettä, joka pystyi tarjoamaan saumurin kilpailukykyiseen hintaan. Plussana on tietysti se, että ongelmatilanteissa on helppo kääntyä kauppiaan puoleen ja huollot hoituvat näppärästi.


Kone on edullinen peruskone,  Elna 664 merkiltään ja malliltaan. Pikaisen testailun ja kertaalleen langoittamisen jälkeen voin todeta olevani ostokseeni tyytyväinen. Uskon, että tämä kone ajaa asiansa vallan mainiosti!


Ihan ensimmäisenä hurauttelin testimielessä trikootilkuista vaatteita Baby bornille. Illan tunteina oli pakko myös kokeilla tehdä tunika isommalle neidille. Kaavan leikkelin vanhasta Marimekon tunikasta. Valmis tekele näytti ihana hienolta vielä henkarissa, mutta aamulla neidin sovittaessa vaatetta totesin, että ihan eivät hihat istu niin kuin niiden kuuluisi. Siispä leikkasin hihat irti. Koska en ollut oikein tyytyväinen hihattomaankaan versioon, leikkasin koko tekeleen pipoksi. Niin tyypillistä minulle! Totesin, että ehkä vielä on parasta käyttää valmiita kaavoja. :D


Eiku harjoittelemaan siis! 

6 kommenttia:

 1. Saumuri on kyllä niin hyvä keksintö! Sillä saa niin nopeasti aikaan kaikkea ja saumat siistiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä ollut tosi tyytyväinen tähän hankintaan! :)

   Poista
 2. Mukavia hetkiä uuden koneesi kanssa :) Saumuri on niin ehdoton ompeluissa, itse tykkään niin sen helppoudesta. Antaa todellakin intoa ja iloa ompeluhetkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä sain heti uutta intoa tehdä kaikkea. Kunpa olisi vielä aikaa muutama tubti enemmän vuorokaudessa! :)

   Poista
 3. Onnittelut uudelle saumurin omistajalle; kun sille antaa pikkusormen, niin se vie koko käden ;-D Pitääkin tuoda sinulle niitä tunikalehtiä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihana! :) Otan mieluusti lainaan kaavoja, tähän mennessä olen ommellut lähinnä vanhojen vaatteiden perusteella monenlaisella menestyksellä ;)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...