keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Välipalavinkki!

Kuten olen todennut täälläkin usein, olen melkoinen sokerihiiri. Päästäkseni irti sokerikoukusta olen yrittänyt kehittää välipaloja, jotka lievittäisivät tarvetta napsia jääkaapista suklaata tai kaivella pakastimen pohjalta pullapusseja. Myöskin kaupasta ostettujen vauvan soseiden ja makeutettujen jukurttien sisältämät sokerimäärät hirvittävät siinä määrin, että lasten on ihan hyvä syödä välillä vähän vähemmän lisättyä sokeria sisältäviä välipaloja. 

Yksi suosikeistani toimii niin vasta kiinteän ruuan syömiseen totuttelevalle vauvalle kuin kaikille muillekin perheenjäsenille. Vauvan annoksesta jätetään vain pois maitotuotteet. Makeutta tähän herkkuun tuo banaani, jonka kypsyysaste vaikuttaa makeuteen. 


Banaani-marjasmoothie (annos vauvalle sekä parille isommalle)

Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä yksi hyvin kypsynyt banaani ja noin pari desiä jäisiä mustikoita, mansikoita tai vadelmia. Ota tässä vaiheessa annoksesta sopiva määrä vauvalle. 

Lisää loppuun soseeseen puoli purkkia rahkaa ja pari desiä maustamatonta jukurttia. Surauttele vielä koko loppusatsi tasaiseksi ja kuohkeaksi. Jos oikein haluaa herkutella, voi jukurtin sijaan sekaan vaahdottaa vaikka desin vaniljakastiketta tai vispikermaa. Vaniljakastikkeella toki välipalasta tulee vähän makeampi ja kermalla taas huomattavasti raskaampi.


En todellakaan aio alkaa fanaattiseksi sokerinvälttelijäksi, sillä siinäkin asiassa mielestäni kohtuus on tärkein. En ole ikinä pystynyt syömään kerralla pussillista karkkia tai levyllistä suklaata, mutta tällä hetkellä sokerihammasta kolottaa kovasti päivittäin. Siispä koetan pehmein keinoin muuttaa koko perheen ruokavaliota vähän vähemmän sokeria sisältäväksi. 


Olisiko teillä lukijoilla hyviä, terveellisiä välipalavinkkejä? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...