lauantai 7. helmikuuta 2015

Kalklitir Winter primo - kalkkimaalia olohuoneessa!

Hellurei! Nyt on kuulkaa sitten niin kiirettä pitänyt, etten ole ehtinyt kurkkaamaankaan tänne blogiini, saatika kenenkään muunkaan blogiin, viimeisten viikkojen aikana. Vuodenvaihteen jälkeen olin vähän niin kuin tyhjän päällä ja mietiskelin, mitä tuleva tuo tullessaan. Tein muutaman siirron, ja nyt on taas kädet niin täynnä töitä monella saralla, etten tiedä, mihin aina ensimmäisenä repeäisin. On hassua, kuinka usein asiat päällekkäistyvät! Toisaalta ihminen on todella tehokas, kun on koko ajan pieni kiire päällä. En siis valita. Ikään kuin vain selitän, miksi blogi on ollut hiljainen. :)

Tänään meillä on viettetty pienimmän emännän ensimmäisiä synttärijuhlia ja huomenna juhlinta jatkuu! Kuvia näistä partyista ei ole luvassa vielä, mutta kaivelin esiin pitkään arkistossa olleet kuvat syksyllä kalkkimaalilla maalatusta olohuoneen seinästämme.

Maalasimme siis olohuoneesta kaksi seinää Kalklitirin Winter Primo -sävyllä. Sävy osui ihan nappiin. Se on juuri sopivasti lämpimään taittava harmaa. Maalin ostin Helsingistä, sisutusliike Nougatista, ja siellä samalla sävyllä oli maalattu myös seinä, joten näin maalin luonnossa samalla kun hain omani.


Kalkkimaali oli levitysvaiheessa todellakin kuin kuravettä, joten maalaaminen oli hieman erilaista kuin tavallisen maalin sutiminen seinään. Toisaalta kalkkimaalia on helppo levittää pensselillä sinne tänne, mutta ympäristön suojaamisessa kannattaa olla tarkkana. Takan rapatun hormin vieressä maalaaminen oli nimittäin aika jännittävää, sillä rapattu pinta imaisee maalin itseensä aika tehokkaasti..


Pohjamaalina oli ihan tavallinen puolihimmeä sisämaali, joka oli sävyltään vaalea. Yhdestä pussillisesta kalkkimaalia (jauhe sekoitetaan siis veteen) riitti noin kymmenen neliön alalle kaksi kerrosta, joiden jälkeen seinäpinnat olivat mielestäni sopivan eläväpintaiset. Ihan vähän maalia taisi jäädä vielä ylikin, joten jonkin ihan pienen pinnan sillä saisi vielä käsiteltyä.Suuremmasta kalkkimaaliseinästä näette nyt vain pienen osan, sillä seinustan sisustaminen on edelleen aika kesken. Syksyllä siitä lähti kaappi ja tv-taso, ja tilalla on nyt vain pari eriparista tuolia. Sisustaminen ei jostain syystä nyt ole prioriteettilistan kärjessä, vaikka se kuinka mukavaa onkin. Niinpä. Mies käski priorisoimaan. Hän taitaa olla oikeassa. ;)

Hauskaa viikonloppua kaikille ja kivoja talvipäiviä!


4 kommenttia:

 1. Aivan ihana sävy ja kaunis pinta tuossa seinässä, tykkään kovasti ♡
  Iloista sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy osui tosiaan ihan nappiin ja oli huippua, että näin sen livenä ennen ostopäätöstä!

   Poista
 2. Tämä oli minulle hyödyllinen postaus, sillä olen päättänyt maalata meillä yhden seinän "jollain". Ja kalkkimaalia olen miettinyt, hmm.. Sinä olet saanut aikaan upean lopputuloksen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään lopputuloksesta myös hurjasti!

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...