Tämä viikonloppu on ollut hyvä. On sellainen olo, että tulevaan viikkoon on nyt hyvä lähteä. Ennalta suunniteltua ohjelmaa on ollut vähän. On selätetty pyykkivuoria, imuroitu pölypalleroita ja laitettu ruokaa. On pidetty koko perheen leffailta, tavattu pitkästä aikaa ystäviä, puistoiltu ja urheiltu. Tänään aamulla kävimme myös tyttöjen kanssa ihan pienellä metsäretkellä tutkimassa käsillä olevaa syksyä, ja sieltä noukimme tuomisiksi pienen kipollisen mustikoita ja puolukoita. Niistä leivoimme välipalaksi muffinsseja - ei överimakeita tällä kertaa, vaan juuri sopivia välipalalla tarjottaviksi!
Mustikka-kauramuffinssit n. 12 kpl
2 munaa
2 dl ruokosokeria
150 g sulatettua voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta maitorahkaa
3-4 dl mustikoita (ja puolukoita)
tomusokeria
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Siivilöi jäähtyneiden muffinien pinnalle tomusokeria.
Nam, kuinka herkullisen näköisiä! Pitäis kyllä leipoa pitkästä aikaa lasten kanssa ja muffinit olis just hyviä.
VastaaPoistaKauniita kuvia ja tämä ohje tuli kuin tilauksesta! Lasten kanssa ollaan haalittu mustikoita ja puolukoita ahkerasti talven varalle ja juuri mietin, että yhdistän molemmat johonkin leivonnaiseen. Seuraavan keikan jälkeen leivomme näitä :)
VastaaPoistaHerkulliset kuppikakut! Sain ystävältä samanlaisia vuokia, mutta punaisena. Laitoitko taikinan suoraan niihin?
VastaaPoistaJuu laitoin! Hyvin irtosivat, eikä vuoka päästänyt rasvaa rumasti läpi, kuten joskus rasvaisempien taikinoiden kanssa käy.
PoistaJuu laitoin! Hyvin irtosivat, eikä vuoka päästänyt rasvaa rumasti läpi, kuten joskus rasvaisempien taikinoiden kanssa käy.
PoistaNam! Näitä vois testailla joskus :D Nyt vielä mennään irtokarkkipussi viikossa linjalla.
VastaaPoistaKylläpä näyttää herkulliselta! Kiva saada taas yksi testattava ohje lisää :)
VastaaPoista