tiistai 12. kesäkuuta 2012

Talon maalausta ja tilkkuilua

Viikonloppuna talomme sai viimein värin pintaansa, kun ahkeraakin ahkerampi talkooporukka oli maalisutien varressa. Kyllä voi talomaalin valinta olla hankalaa hommaa. Viime syksynä kun väriä valittiin, kiikutimme kotiin koemaaleja kaupasta ainakin kolme kertaa. Kaupassa, siinä pienessä värimallissa, väri näytti aina juuri siltä oikealta. Kun kotona kokeilimme maalia seinään, sävy tuntui aina liian vaalealta, liian ruskealta, liian harmaalta.. Lopulta päädyimme maaliin, joka värikoodin mukaan oli harmaa ja meidän silmäämme vaalea beige. Ensimmäistä kertaa valittua maalia seinään sutiessa se puolestaan näytti vihreältä, jolta sen ei todellakaan pitänyt näyttää. Pidemmälle maalattuamme ja maalin kuivuttua, sävy näyttää lopulta oikein hyvältä - harmahtava beige, muttei liian tumma ja tuo kuitenkin hyvin esille valkoiset ikkunanpielet ja nurkkalaudat. Olen oikein tyytyväinen. Nyt taas talo näyttää vähän valmiimmalta. Alla olevasta kuvasta värisävy tulee esille, mutta yhtään enempää en kuvassa paljasta. On nimittäin vielä muoveja ja kaikkea muuta rojua oven edessä..


Nyt olisi hyvä sää mennä vielä viimeistelemään maalausta, mutta näppejä polttelevat niiiiin suloiset tilkut. Eilen käväisin hakemassa Sinooperin loppuunmyynnistä Tilda-kankaita 40 %:n alella ja eilen leikkelin niistä tilkkuja tilkkupeittoa varten. En ole koskaan tehnyt tilkuista yhtikäs mitään ja voi olla, että hermot kireällä yritän saada tilkkuja suoraan ja kulmia täsmäämään. Yleensä tällaiset tarkat työt eivät ole ihan minun heiniäni, mutta siitä lähtien kun pikkuneiti sai kummitädiltään syntymälahjaksi iki-ihanan tilkkupeiton, olen haikaillut itsekin joskus sellaisen tekeväni. Nyt kun sai Tildaa edullisesti, niin puuhaan on ryhdyttävä. Katsotaan, millaisen lopputuloksen saan aikaiseksi ja kehtaanko sitä täällä esitellä. Tässä kuitenkin esimakua kankaista :)4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuoseja, tykkään kovasti noista Tilda-kankaista. Tulee varmasti nätti tilkkutyö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Tildan kuosit ovat kyllä niin ihania, että ompeluinnostus iskee välittömästi. Aika hintavia kankaita vain normaalisti ovat..

   Poista
 2. Aivan ihania nuo tilkut!!
  Odotan jo millainen lopputulos tuoat syntyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookin? Tilkut on jo ommeltu, mutta kun taustakangas ja vanu on vielä hankkimatta, niin valmistuminen viivästyy.. :/

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...