tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tilkkutäkkifilosofiaa

Tilkkutäkki on valmis! Täytyy todeta, että siitä tuli vähän kuin tekijänsä - ihan nätti, mutta joka kulmasta vähän vinksallaan. Kaikki palasetkaan eivät taida olla ihan kohdillaan, mutta minä pidän siitä silti - tai ehkäpä juuri siksi! 

Pidän ompelusta, mutta tapanani on surautella aika reilulla kädellä ilman sen kummempia harsimisia tai muuta näpertämistä. Tätä tilkkutäkkiä tehdessäni yritin kuitenkin vähän tavallista enemmän panostaa tarkkuuteen. Mittanauhan kanssa mittasin tilkut, saumat silitin auki ja nuppineulojakin käytin vähän joka vaiheessa. Silti tilkut ovat erikokoisia, kulmat eivät täsmää, saumat ovat vinoja ja koko täkki jotenkin kiertää.. Uskon, että tilkkutäkki onkin tekele, joka kertoo tekijästään aika paljon. Toisten täkeissä kulmat kohtaavat prikulleen ja värit ovat täsmälleen oikeat. Saattaapa täkissä olla joku täydellistä tarkkuutta vaativa kuviosarja. Toisten täkit ovat sitten enemmän tällaisia kuin tämä minun täkkini. Ei se haittaa! :)

Tilkkukankaina on siis Tildan kankaita ja taustakappaleena ja vähän myös reunuksessa on ihan tavallista savunsinistä lakanakangasta. Välissä on ohutta vanulevyä. Täkin tikkasin ainoastaan ihan reunasta ja reunuksen kohdalta. Kooltaan täkki on aika pieni, noin 110 * 110 cm.   

7 kommenttia:

 1. Hieno tuli! Nauroin kyllä tuolle "vähän kuin tekijänsä - ihan nätti, mutta joka kulmasta vähän vinksallaan". :D

  VastaaPoista
 2. Itse oon samanlainen ompelija, jos minuu edes ompelijaksi voi kutsua :D Surauttelen koneella minne sattuu ja miten sattuu, enkä edes odota saavani kovin kummoista lopputulosta :D

  Mut toi on kyl upea ja ihanan värinen. Eikä täältä katsottuna näytä olevan yhtään vinksallaan! :)

  VastaaPoista
 3. Hei siitähän tuli tosi hieno! Ja itsekin nauroin tuolle samalle kuin Riksu :) Ak

  VastaaPoista
 4. Kaunishan siitä tuli! Ja ei itse tehdyn kuulukkaan olla kaupasta ostetun näköinen ;) Samaa mieltä, että pieni "vinksallaan olo" kuuluu asiaan:)

  VastaaPoista
 5. Hyvältähän tuo näyttää. Aivan ihana tuo keinutuoli muuten. Tykkään aina vaan tuollaisista koukeroista kankaista ja väritkin on ihan mun =)

  VastaaPoista
 6. Tuosta tuli todella hieno. Eihän se mitään haittaa jos ne kulmat eivät ole ihan justiinsa. Olen muuten varmaan vähän saman tyylinen ompelija ;) peitto sopii upeasti ton sohvan päälle.

  VastaaPoista
 7. Myöhäinen kiitos ihanista kommenteistanne!! :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...