tiistai 16. joulukuuta 2014

Raakasuklaan valmistusta

Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni raakasuklaata. Asia oli ollut mielessä jo monta kertaa ennenkin, mutta nyt vasta sain ostettua raakasuklaan tekoon tarvittavat aineet. Kaupan hyllyjen ääressä minulle kävi kuitenkin hassusti. Vaikka olinkin lueskellut etukäeen, mitä tarvikkeita suklaan teossa tulisi olla, en silti jotenkin osannut kerätä niitä koriin.

Siispä hoidin ostokset helpoimman kautta ja ostin Leaderin valmiin paketin, joka sisältää kaikki raakasuklaan teossa tarvittavat ainesosat. Paketissa oli raakakaakaovoita, neitsytkookosöljyä, agavenektaria, mantelirouhetta, gojimarjoja sekä jauhepussi, joka sisälsi raakakaakaojauheen lisäksi muutamia muita jauheita, kuten lucumaa ja carobjauhetta. 


Maisteltuani valmista massaa tulin siihen tulokseen, että makeutta tarvitaan lisää. Siispä lisäsin vielä lorauksen hunajaa. Valmis raakasuklaa oli epäilyksistäni huolimatta yllättävän hyvää, mutta herätti kuitenkin kysymyksen, kuinka siitä voisi tehdä vieläkin parempaa. Seuraavalla kerralla aion ostaa tarvikkeet ihan erillisinä ja jättää valmispaketit kaupan hyllyyn.


Jouluna aion kyllä syödä muutakin suklaata kuin raakaversiota, mutta sen verran kiinnostukseni heräsi, että tahtoisin tietää raakasuklaan valmistuksesta lisää. Onko teillä lukijoilla kokemusta asiasta ja olisiko teillä jaettavaksi hyväksi havaitsemianne raakasuklaareseptejä? :)3 kommenttia:

 1. Nam täytyy kokeilla. <3 Upeita kuvia, ihanaa joulunaikaa. <3

  VastaaPoista
 2. Minä olen kokeillut useampaa reseptiä ja todennut, että minun makuun kookosöljy ei sovi raakasuklaan osaksi (vaikka muuten siitä tykkäänkin). Makeutta pitää olla aika paljon ja ripaus suolaa on ihan ehdoton! Itse palaan aina yhteen ja samaan reseptiin, The Good Morning -blogin maapähkinäsydämen sisältäviin raakasuklaisiin :) En nyt muista sitä reseptin virallista nimeä mutta Google varmaan löytää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Tiina! Täytyypä testailla tuolla ohjeella! :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...