Muistan tehneeni tätä samaista torttua jo yläasteen kotitalouden tunnilla. Sitä en muista, pidinkö tortusta silloin, mutta nyt se ainakin maistuu mitä parhaiten. Eilen illalla nautin viimeisen palan lisäten päälle reilun annoksen puolukoita. Olen siis kai viimein maistellut puolukkaa tarpeeksi oppiakseni pitämään siitä!
Ruis-puolukkakääretorttu
Ainekset
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ¾ dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 ½ dl sokeria
1 ¾ dl ruisjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl vispikermaa
2 dl rahkaa
1/2 dl sokeria
3 dl puolukoita
2 dl rahkaa
1/2 dl sokeria
3 dl puolukoita
Voitele leivinpaperi margariinilla. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina lpellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 8 minuuttia.
Kumoa kypsä torttulevy sokerilla ripotellun leivinpaperin päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte haaleaksi jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullaksi ja nauti.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ruisjauho-leivinjauheseos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina lpellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa noin 8 minuuttia.
Kumoa kypsä torttulevy sokerilla ripotellun leivinpaperin päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte haaleaksi jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri torttu rullaksi ja nauti.
Nyt lumitöihin mars. Viime yönä on taas tupruttanut urakalla!
Joo, lunta tosiaan tuli aikamoinen määrä. Suorastaan tumpsahdin hankeen kun lähdin koirien kanssa aamulenkille :D
VastaaPoistaOi,tuo on varmasti hyvää..näyttääkin herkulta! Muistelen,että joskus olen jossain tuollaista kääretorttua syönyt..ja tais mennä useampi pala :)
VastaaPoistaErilainen ohje, täytyy varmaan testailla kun ”herkkulakko” loppuu :)
VastaaPoistaAi vitsit, tätähän pitää heti kokeilla ;-)
VastaaPoistaOi, ruiskääretorttu puolukoilla kuulostaa maukkaalta! Täytyy laittaa testattavien ohjeiden listalle:)
VastaaPoista