tiistai 7. heinäkuuta 2015

Raakasuklaata maapähkinävoisydämellä

Kuulun ihmisiin, joiden on saatava päiväkahvia aina. Kuulun myös ihmisiin, joiden on saatava kahvin kanssa aina jonkinlaista herkkua, mieluiten suklaata. Nykyään näitä hetkiä varten meillä on aika usein pakasteessa raakasuklaita, jotka vievät pahimman suklaahimon. Pari palasta riittää. Viime joulun alla kokeilin ensimmäistä kertaa raakasuklaan valmistusta valmiin pakkauksen turvin. Sen jälkeen olen uskaltautunut kokeilemaan ihan itse, ja muutaman kokeilun avulla itselle parhaiten maistuva ohje onkin löytynyt. Pidän kovasti suklaan ja maapähkinävoin yhdistelmästä. Maapähkinävoi taittaa mukavasti suklaan tuhtia makua.

Teen raakasuklaan melko yksinkertaisella perusohjeella, johon tulee desi kookosöljyä, desi kaakaovoita ja desi raakakaaojauhetta. Lisäksi pienenpieni hyppysellinen suolaa ja hunajaa maun mukaan makeutta antamaan. Aluksi tuntuu, että hunajaa saa laittaa aika paljon, mutta kannattaa silti olla varovainen, sillä makeus yllättää nopeasti. Massan hyydytän silikonisissa jääpalamuoteissa, joista palaset on helppo irrottaa. Usein sivelen vielä vähän öljyä muottien sisäpintaan, jotta suklaa varmasti irtoaa muoteista. Maapähkinävoisydämen tipautan pikkulusikalla keskelle muottia sen jälkeen, kun olen jakanut suklaamassan muotteihin. Tällöin suklaamassaa ei kannata kaataa ihan piripintaan, jotta massa ei tulvi yli laitojen, kun maapähkinävoi lisätään. Lopuksi muotti laitetaan pakastimeen ja odotellaan, että massa jähmettyy. Säilytän suklaita tosiaan aina pakastimessa, sillä suklaat sulavat nopeasti. 

Tarkempia ohjeita kannattanee selailla netistä, sillä itse olen vielä aikamoinen raakasuklaa-amatööri. Edelleen siis vinkkejä otetaan vastaan . ;)

2 kommenttia:

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...