keskiviikko 7. lokakuuta 2015

HIIT - High Intensity Interval Training

Hyvinvointivalmennuksessa on käsillä viimeiset viikot! Huomaa taas, että pari kuukautta on kulunut ihan hurjan nopeasti. Tavoitteenani oli taas pikkuhiljaa innostua parantamaan lihaskuntoani. Myönnettävä kuitenkin on, että vieläkään en omista salikorttia. Syksyn kirpeät illat ovat houkuteelleet mieluummin ulos kuin salille.

IWELLO:n projektissa hienoa on kuitenkin ollut se, että olemme tehneet yhdessä monta tehokasta lihaskuntotreeniä ulkoilmassa, ja ihan samoja treenejä voi tehdä kotipihassa tai talvella vaikka omassa olohuoneessa.

Olen aina ollut vähän skeptinen sen suhteen, kuinka hyvin kotikuntopiireissä saa tehoja irti. Tämän projektin aikana olen kuitenkin tehnyt monta lihaskuntotreeniä kotona ja saanut niissä kyllä ihan kunnolla hien irti ja lihakset hapoille. Taitaa siis olla kiinni vain siitä, että ottaa aikaa itselleen vähintään puoli tuntia niin, ettei sarjoja tarvitse turhaan keskeyttää ja tekee liikkeet ajatuksen kanssa ja tehokkaasti.


Viime viikolla IWELLOn valmentaja Sanna vetikin meille hyvän HIIT-treenin Jyväskylän Harjulla. HIIT tulee sanoista High Intensity Interval Training ja tarkoittaa sitä, että sarjat tehdään kovalla teholla intensiivisesti ja palautukset ovat lyhyitä. Näin tehokas treeni ei edes kestä kovin kauaa. Täytyy myöntää, että juuri tällainen treenaaminen on sitä, mistä minä pidän - kun treenataan, treenataan kunnolla! Tämä on ehdottomasti ollut hyvinvointiprojektin treeneistä minun suosikkini!

Teimme esimerkin omaisesti kaksi HIIT-treeniä. Ensimmäisessä tehtiin kyykkyä, punnerruksia, lankutusta ja selän ojentajia niin, että kutakin liikettä tehtiin 20 sekuntia, jonka jälkeen pidettiin 10 sekunnin palautus. Yhteensä näitä neljää liikettä tehtiin neljän minuutin ajan. Tämän jälkeen pidettiin pidempi kahden minuutin tauko, jonka jälkeen neljän minuutin treeni toistettiin.  
Toisessa HIIT-vaihtoehdossa tehtiin kolme liikettä: kyykky+ylöstyöntö, vatsat ja lankulle hyppy+punnerrus. Kutakin tehtiin kolme kierrosta niin, että ensimmäisellä tehtiin 21 toistoa, toisella 15 toistoa ja kolmannella 9 toistoa. IHANAN KAMALAA!

Lopuksi vielä juostiin vähän portaita, mikä olikin minulle tuttua. Kesän aikana tuli tehtyä porrastreeni jos toinenkin! Tehokkaan treenin jälkeen piti toki vielä poseerata muutamassa porukkakuvassa.

Tällaisten naisten kanssa sinulla on muuten mahdollista päästä treenaamaan huomenna Jyväskylässä Tuomiojärven rannalla. Tarkemman tiedot lukijatreenistä voit lukea TÄSTÄ POSTAUKSESTA. goodie bag -paikat ovat jo menneet, mutta treenaamaan voit ehdottomasti tulla, vaiket olisikaan ilmoittautunut. Nähdään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...