torstai 19. tammikuuta 2012

Virkkaa kori!

Emme ole juurikaan ostelleet tyttärellemme leluja, mutta siitä huolimatta niitä on kertynyt meidän huusholliin jo aika paljon. Isovanhemmat ja muut sukulaiset ovat tainneet pitää huolta jälkikasvumme virikkeellisestä elämästä. Itse olen hankkinut lähinnä kirjoja, vaikka tällä hetkellä itse sisältöä ja kuvia enemmän neitiä kiinnostaa se, miltä kirjat maistuvat ja tuntuvat suussa - kirjoihin tutustumista sekin!

Puolivuotias ei tietysti vielä leiki omassa huoneessaan, joten olohuoneen lattialla lojuu usein lelu jos toinenkin. Jos ajattelisin pelkästään lastani, olohuoneessa olisi joku kiva, värikäs ja muovinen lelukoppa, mutta koska olen itsekäs ja lelut ovat olohuoneessa, haluan, että lelukoppa sopii sisustukseen edes jotenkin. Niinpä ennen joulua virkkasin pari isoa koria valkoisesta trikookuteesta. Eilen väsäsin vielä yhden pienemmän kolmanneksi pyöräksi.

Virkkausinnostukseni ei siis ole jäänyt pelkästään noihin edellisen kirjoituksen mattoihin. Oikeastaan se taisi alkaa juuri näistä koreista, jotka ovat oikeasti todella helppotekoisia. Lisäksi nämä korit ovat myös ekologisia. Trikookude on täysin tekstiiliteollisuuden ylijäämää ja taitaa olla myös halvempaa kuin ontelokude, josta matot on virkattu. Korien virkkaus sopii myös lyhytpinnaisille, koska yksi kohtuullisen kokoinen kori valmistuu yhdessä illassa! Tätä virkkausta ei siis tarvitse heittää keskeneräisten töiden kasaan.. Jos ohjetta kaipaa, se taitaa taas löytyä Kauhavan kangasaitan sivuilta.
Ja kyllä, meillä nuo nallet kurkistavat aina tuolta korista noin nätisti..

7 kommenttia:

 1. Hei. Aloin tehdä mattoja ja yhden korin. Totean nyt, että trikookude on parempaa kuin ontelokude. Jälki on mielestäni siistimpää. Olen puolessa välissä mattoa, mutta kun tein korin trikookuteesta, siitä tuli ulkoasultaan siistimpi (matto ontelokuteesta on vähän röpelöisen oloinen). T. Suvi M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että trikookuteissa on vähän eroja riippuen mistä kude tulee. Itse olen tehnyt trikookuteesta yhden maton (tummanharmaan) ja matosta tuli jotenkin "lötkö".. Mutta korit olen tehnyt tyystin trikookuteesta. Kävin ostamassa sitä Lappeenrannasta tosi halvalla (6 e/kg) aika ison satsin.. Voisinkin vielä kokeilla tehdä yhden maton trikookuteesta..

   Poista
  2. Mutta ehdin jo tilata vaaleanpunaista ontelokudetta netistä kahteen mattoon :) Kiva, että innostuit Suvi! :)

   Poista
  3. Ei se ontelokude olekaan niin huonoa, nyt matto alkaa näyttää jo hyvältä! Yllätyin, miten nopeasti tuo valmistuu. Osaatko sanoa, miten vaikea tuosta 105 cm halkaisijaltaan olevasta matosta on tehdä isompi - ohjetta pitää vähän soveltaa kai? Haluaisin tehdä vähän reilumman kokoisen. -Suvi

   Poista
  4. Aika nopeasti se matto tosiaan valmistuu, kun pääsee alkuun. En ole kokeillut suurentaa ohjetta, mutta mun matosta tuli halkaisijaltaan noin 120 cm. Mulla taitaa olla vähän löysä käsiala, tai sitten tuohon ohjeeseen on otettu pestyn maton mitta. Matto nimittäin kutistuu kai jonkin verran pesussa.. en sitten tiedä.. mutta kyllä varmaan saa isommanki tehtyä siitä matosta, kun vaan jatkat niitä pylväskierroksia ja sitten jotenkin sovellat sen reunuksen.. :)

   Poista
 2. Hei nämä on ihania! Kuten myös blogisi, jään seurailemaan ja odottamaan uusia päivityksiä. :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...