keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Sairaita pakkaspäiviä ja parasta pikaruokaa

Viime päivät meillä on sairastettu. Ensin flunssa iski pikkuneitiin ja sitten minuun. Kurkku on kipeä ja olo on tukkoinen. Onneksi pikkuneidillä flunssa jäi parin päivän pieneen kuumeiluun.

Jos flunssasta pitää etsiä jotakin hyvää, niin tässä tapauksessa hyvää on se, että ei tarvitse miettiä, mennäkö töihin flunssaisena vai jäädäkö kotiin sohvannurkkaan potemaan tautia. Pakkastakin on niin paljon, että pihalle ei voi lähteä. Olen siis hyvällä omallatunnolla pysytellyt viime päivät sisällä ja
lämmitellyt takkaa. Ulkona on kaunista, kun talven valo alkaa näyttää parastaan. Hiihtelemään olisi kiva päästä, mutta nyt koetan flunssasta huolimatta nauttia kodista ja takan lämmöstä.




Ruokaakin on pitänyt valmistaa, vaikka sitäkään ei olisi huvittanut tehdä. En oikeastaan pidä lainkaan arkiruuanlaitosta, joten olen kehitellyt paljon kaikenlaisia pikaruokareseptejä, joiden avulla arkena ruuan tekoon ei mene kauaa aikaa. Tänään tein superhyvää pesto-kanapastaa, joka oikeastaan on suosikkini näistä pikaruuista. Pikaruokaa tästä tekee se, että käyttää kaupan valmispestoa. Gourmeeta ruuasta saa, jos tekee peston itse! Eikä sen peston tekemisessä tosiasiassa edes kauaa mene, mutta meillä  on harvoin kaapissa ainekset pestoon ja toisaalta valmista pestokastiketta aika usein.


Pesto-kanapasta

pastaa
kanafileitä
paprikaa (muitakin kasviksia voisi laittaa..)
suolaa
pippuria
fetaa
pestoa
(valkosipulia)

parmesaania

Keitä pasta. Paloittele kanafileet ja paprika. Paista kanapalat paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle paprika ja kuullota nopeasti (paprikaa ei kannata paistaa kovin pehmeäksi). Sekoita kypsän pastan joukkoon kana-paprikapaistos ja haluamasi määrä pestoa. Lisää lopuksi fetakuutioita ja halutessasi valkosipulimurskaa. Ripottele annoksen päälle runsaasti parmesaanilastuja.


Toimii meillä ja valmistuu nopeasti! :) Jos on aikaa ja innostusta, valmista pesto itse.


Pestokastike (noin neljän hengen annokseen)


2 valkosipulinkynttä
25 g pinjansiemeniä
suolaa
ruukku basilikaa
50 g parmesaaniraastetta
1 1/4 dl oliiviöljyä


Murskaa valkosipuli, pinjansiemenet, basilikan lehdet ja suola tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon 
parmesaani ja oliiviöljy. 







4 kommenttia:

  1. Onpa sinulla kaunis blogi! Kävin täällä tänään ensimmäisen kerran ja aion ehdottomasti tulla uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piia! Blogi on vielä alkutekijöissään, mutta tekstiä tulee kyllä lisää - kotiäidillä riittää asiaa! :)

      Poista
  2. Heippa Sannuliini!

    Meillä tehdään tänään pestopastaa, pikaruokaversiota. Jälkkäriksi on sitten karpalo-toffeekakkua. Toivottavasti onnistuvat :)

    Kinuskikissaltahan se resepti löytyi, niin kuin arvelitkin:
    http://www.kinuskikissa.fi/karpalo-toffeekakku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerropas sitten muuten, oliko se kakku hyvää! Karpalo-toffeeyhdistelmä houkuttais nimittäin muakin :)

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...