keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Vaaleanpunaista ja tyttömäistä

Ennen tyttäreni syntymää en juurikaan pitänyt vaaleanpunaisesta. En myöskään koskaan ajatellut pukevani tytärtäni enimmäkseen vaaleanpunaiseen tai sisustavani hänen huonettaan vaaleanpunaisilla, tyttömäisillä jutuilla.

Kuinkas kävikään. Kaupassa hypistelen lastenvaateosastolla kaikenlaisia ihania, tyttömäisiä ja usein vaalenpunaisia vaatteita. Aamulla vaatekaapista etsin tyttäreni päälle vaatteet, jotka ovat ainakin jonkin verran tyttömäisiä. Huomaan myös sisustavani neidin huonetta, kuinkas muutenkaan, vaaleanpunaisella.

Sukupuolisensitiivinen kasvatus on kyllä mielestäni ihan hyvä asia. En halua korostaa kasvatuksessa liikaa perinteisiä sukupuolirooleja tai tuoda korostetusti esille tyttöjen juttuja ja poikien juttuja. Vanhemmat kuitenkin tekevät lastensa puolesta niin paljon muitakin valintoja, että mielestäni he voivat huoletta pukea lastensa päälle juuri ne tyttömäiset tai poikamaiset vaatteet tai sisustaa lastenhuoneen ihan sen väriseksi kuin lystäävät. Sitten kun meidän neiti oppii itse ilmaisemaan mielipiteensä ja tekemään päätöksiä, lastenhuoneen sisustus voidaan uusia, jos se ei pikku sisustussuunnittelijan silmää miellytä. Näin on juttu.

Siispä sain tänään valmiiksi vaaleanpunaisen maton. Aika moni on kysellyt, kuinka virkattua pitsimattoa voi suurentaa, ja kokeilinkin sitä itse tähän mattoon, joka on halkaisijaltaan noin 140 cm. Tein maton Kauhavan kangasaitan ohjeen mukaan kerrokseen 17 asti. Sen jälkeen jatkoin pylväsryhmäkerroksia vielä muutaman ylimääräisen niin, että joka toinen kierros lisäsin jokaisen pylväsryhmään yhden pylvään. Kun matto näytti tarpeeksi suurelta, tein reunuksen periaatteessa ihan alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta ulommaisiin ketjusilmukkakaariin lisäsin pari silmukkaa ja myös kaarten välille tuli muutama kiinteä silmukka enemmän kuin ohjeessa.

Alla on pari kuvaa matosta ja tunnelmia pikkuneidin huoneen sisustuksesta. Huone ei oikeastaan ole vielä käytössä, ja sisustus on ihan kesken, joten kokonaiskuva huoneesta jääköön vielä tuonnemmaksi.

Virkattu matto halk. 140 cm

Vanha lasten korituoli

Kattovalaisin, joka koostuu hauskoista huopakukista

Livinkistä ostetusta raitakankaasta ommeltu rullaverho

Ripustusta odottava tauluryhmä

Kaunis hengari ja mekko pääsevät myös osaksi sisustusta

Tildan kankaista ommeltu sydänketju

Kissa kuuluu meillä sisustukseen olennaisesti :)


1 kommentti:

  1. Ihanaa vaaleanpunaista! :) Meillä ainakin,jos neiti oman huoneen joskus saa, niin arvaappa vaan onko siellä vaaleanpunaista?! Mielestäni se tässä vaiheessa suotakoon..jossain vaiheessa lapsen omat mieltymykset kuitenkin määräävät miltä sisustus näyttää :) Terkkuja! -Jenni

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...