maanantai 6. helmikuuta 2012

Vanhat matkalaukut

Tänään on ollut hyvä päivä! Ulkona paistaa aurinko ja pakkasta on enää vain muutama aste, joten pääsimme lähes kahden viikon sisätiloissa oleilun jälkeen ulkoilemaan. 

Jotenkin vaunulenkkimme varrelle sattui taas kirpputori, joka houkutteli pistäytymään sisään. Ja kannatti muuten pistäytyä! Löysin kahdella eurolla ihanan tummanharmaan vanhan matkalaukun, joka lähestulkoon huusi minua viemään itsensä kaveriksi aiemmalle kirpputorilöydölleni, samanlaiselle ruskealle matkalaukulle. Mielestäni nämä vanhat matkalaukut ovat ihania sisustusesineitä ja sen lisäksi, että ne ovat kauniita, ne ovat myös käytännöllisiä. Laukkujen sisuksiin voi piilottaa kaikennäköistä turhaa roinaa, jota ei halua pitää esillä. "Kotonakotona" meillä on jemmassa myös yksi vihreä matkalaukku, jota äitini on joskus muinoin käyttänyt, mutta se on väriltään niin karmaisevan, räikyvän vihreä, että taitaa jäädä varastontäytteeksi. Matkalaukkujen taustalla oleva ikkuna on muuten löytö EkoCenter Raksalta Jyväskylästä. Ikkuna on Jyväskyläläisen Pöllövaari-ravintolan vanha ikkuna, joka ravintolan remontin jälkeen päätyi kierrätykseen. Ikkuna on noin 90 vuotta vanha ja siinä on käsintehty lasi, jonka huomaa siitä, että lasin pinta aaltoilee hieman. Tällä ikkunalla on siis todella historiaa - aika moni on kurkkinut sen ruuduista Jyväskylän kaduille!


Tarkoituksenani on laittaa ikkuna seinälle, mutta kiinnitystarpeiden täytyy olla niin järeitä, että on jäänyt vielä ajatuksen tasolle. On nimittäin painavaa tuo käsintehty lasi.. Ikkunan taakse voisi vaikka teettää pari isoa mustavalkoista valokuvaa. Tai sitten lasin pintaan voisi kiinnittää jonkin tekstitarran. 

Huomaan, että minulla alkaa olla aika monta tällaista sisustusprojektia, joiden loppuunvieminen on jäänyt hieman puolitiehen. Asia kerrallaan, vai miten se nyt meni..

Mukavaa viikkoa te ihanat, jotka pistäydyitte blogissani!

2 kommenttia:

  1. Äityliinin vanha myrkynvihreä matkalaukku kätkee sisäänsä 20-vuotiaan nuoren naisen ensimmäisen ulkomaanmatkan. Jo kantta raottamalla tulvahtaa Rodoksen lämpö ja merituulen kostea lehahdus ilmoille. Voi kuulla basaarikatujen iloisen puheensorinan, kreikkalaisen tunnelmamusiikin ja innokkaiden ihailijoiden laulun vaaleahiuksisen tytön korvan juuressa. Muistojen äärellä matkalaukun myrkynvihreä värikin muuttuu kesäheinän hennoksi vihreydeksi. Joten laukku ansaitsee päästä pois pölyisestä varastosta piristämään ruskeiden matkalukkujen väliin!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon kuvauksen jälkeen täytyy kyllä laittaa tarkempaan harkintaan vihreän matkalaukun kohtalo.. Harmi, että itselläni ei liity kyseiseen matkalaukkuun ihan samanmoista tunnesidettä, kun äityliinillä - jos liittyisi, niin laukku olisi jo meillä! :) Mutta ehkä se laukku täytyy joskus kaivaa sieltä varaston perukoilta..

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...