tiistai 15. toukokuuta 2012

Vanhan pesukommuutin uusi ilme

Kun olin lapsi, meillä oli leikkihuoneessa ikivanha punainen mäntylipasto. Jossain vaiheessa lipasto siirtyi ulkovarastoon säilöön ja unohtui sinne noin 20 vuodeksi. Jo aikaa sitten kuitenkin päätin, että jos  meillä joskus on tilaa, haluan ottaa lipaston käyttöön. No nyt sitä tilaa on ja viimein sain aikaiseksi hieman tuunata lipastoa. 

Alunperin tämä huonekalu on päätynyt omaan lapsuudenkotiini ilmeisesti isäni mummolasta. Siellä lipasto, joksi tätä nyt kutsun, on ollut pesukommuuttina. Tarkkaa tietoa lipaston tekijästä minulla ei ole, mutta takalevyssä on päivämäärä 8.12.1940 ja nimikirjaimet V.O. Sotien välissä lipasto on siis tehty, joten aika vanhasta huonekalusta on kyse.

Punainen ei kuulu lempiväreihini, joten päätin poistaa vanhan maalin ja maalata lipaston valkoisella. Maalia oli aika hyvänlainen kerros ja punaisen alla vielä ruskeaa, joten työtä siinä taas oli. Poistin maalia kuumailmapuhaltimen ja teräsharjan avulla ja hioin pinnasta suurimmat karheudet pois. Lommoja ja muita epätasaisuuksia en edes pyrkinyt poistamaan saati täyttämään, koska mielestäni historian täytyy näkyä, vaikka väri muuttuukin. Lisäksi vaihdoin vetimet usiin, koska vanhatkaan vetimet eivät olleet alkuperäiset.

Lipasto sai paikkansa pikkuneidin huoneesta, jonka sisustus muuten on edelleen kesken. Seuraava hankinta olisi joku kiva naulakkohylly lipaston päälle, jotta kaikki ihanat koristeet päsisivät esille paremmin.

14 kommenttia:

 1. Tulipas siitä aivan ihana! Mä niin rakastan noita vanhoja huonekaluja ja kiertelen kirppiksillä silmät auki, että löytyis taas jotain tuunattavaa =) -Marika

  VastaaPoista
 2. Tulipa siitä kyllä upea! Ja tuo sydänketju siinä päällä on niin suloinen! Onko se itsetehty? Kaunista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kyllä, tuo sydänketju on tehty myös ihan itse. Tildan kankaista joskus ompelin pinniksen koristukseksi, mutta eipä pysy enää pinniksessä.. :)

   Poista
 3. Aivan ihana!!! t.Jenny

  VastaaPoista
 4. Ison työn olet lipaston eteen tehnyt, mutta kyllä kannatti..Kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan tällaisiin kannattaa vähän nähdä vaivaa :)

   Poista
 5. Valkoinen maali on kyllä niin mahtava keksintö! Tuosta lipastosta tuli aivan ihana!!! Se sopis meidänkin kotiimme ♥
  Mukava löytö nuo maalaustiedot siellä takana. Laitoitko omat nimmarisi myös sinne urakkasi jälkeen:)?
  Mukavaa illanjatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisella kyllä saa ihmeitä aikaan :) Täytyypä tosiaan lisätä myös omat nimikirjaimet ja päivämäärä taakse, niin jää sitten jälkipolville tieto minustakin ;)

   Poista
 6. Upea tuli kyllä lipastosta valkoisena. Olen tehnyt samanlaisen työn oman lipastoni kanssa. Eli tiedän mistä puhut maalin poistamisessa. Kova työ mutta kaiken sen arvoinen. IHANA lopputulos!

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...