keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Mamman marjapiirakkaa ja peruspullaa

Eilen käväisimme naisporukalla naapurimetsässä katsastamassa kesän mustikkasadon tilanteen. Marja-apajille saavuimme himppusen liian myöhään, sillä kovin poimitulta jo vaikutti. Jokusen mustikan sain kuitenkin sangon pohjalle kotiin viemisisksi ja iltapalaksi nautimmekin mustikkamaitoa. Pikkuneidillekin oli elämys saada ensimmäistä kertaa suuhunsa tuoreita mustikoita.  Tänä aamuna sitten pyöräytin saaliista vielä piirakan. Tykkään perinteisestä Mamman marjapiirakasta ja sellaisen tein nytkin tuplana Pirkan ohjeella


Pitkästä aikaa leivoin myös peruspullaa aivan hillittömän ison satsin - ihan vain varmistellakseni, että voin olla pullantuoksuinen äiti, vaikka lähdenkin kohta töihin, enkä ehdi ehkä hetkeen leivoskelemaan ;) Sain aikaiseksi yhden täydellisen korvapuustin ja se komeileekin keskellä kuvaa. Kaikki muut ovat johonkin suuntaan vinksallaan. Ehkä korvapuustitkin kertovat jotain tekijästään? Leipomisurakan jälkeen pullia piti tietenkin vähän maistaa.. Ja jos äiti saa kokonaisen pullan, on toki pienemmänkin neidin saatava omansa. Voi sitä parkua, kun yritin hillitä pientä pullan syöjää palastelemalla pullaa pienemmiksi paloiksi. Kokonainen pulla upposi pikkuiseen nassuun.. Eihän peruspulla ole kovin pahasta, eihän? Huoh, niin sitä vaan luistaa periaatteistaan.. 


7 kommenttia:

 1. No tuskinpa pulla kovin vaarallista on.Ainahan lapset ovat pullaa syöneet-pitää pienenkin saada makuelämyksiä :)Mustikkamaito näyttää niin kesäiseltä herkulta että.. Itsekkin käytän tuota samaa ohjetta, kun leivon marjapiirakkaa.Hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä vähän pullaa pitää pienenkin saada. Karkkeja ja muita lisäainehöttöjä ei tarvis kuitenkaan ihan vielä kovin paljoa.. Tämä piirakkaohje on kyllä hyvä. Nyt tein ekaa kertaa tällä ja jää varmaan suosikkeihin. :)

   Poista
 2. Voi mitä herkkuja! :P Täytyyhän sitä pientenkin saada herkkupaloja, ja tosiaan pulla ei kyllä oo todellakaan pahasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivempi leipoakin, kun on joku joka syö mun kanssa. Mies on niin huono herkuttelija ;)

   Poista
 3. Nam, mitä herkkuja! :)

  Meillä pieni mies söisi pullaa niin paljon, kuin vain antaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muittenkin lapsille pulla maistuu ;)

   Poista
 4. Oi tuore pulla on kyllä parasta :) ja näyttäisi maistuvan pinellekkin ( ei pulla voi pahasta olla) :)

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...