Jos koko työpäivän mielessä pyörii ajatus ihanasta pähkinäisestä suklaaherkusta, ei todella muu auta, kun sellainen pyöräyttää. Kotimatkalla nappasin kaupasta tummaa ja valkoista suklaata, voita, vaahtiksia ja suolattuja cashewpähkinöitä. Näistä ja muutamista muista aineksista syntyi ihana tiistai-illan piristys, cashewpähkinä-brownie.
Taikina on tehty mutakakun ohjeella, seassa on reippaasti suolattuja cashewpähkinöitä ja vaahtiksia (jotka kyllä sulivat uunissa ihan kokonaan, mutta tekivät koostumuksesta ihanan tahmaisen) sekä päällä vielä raitoina valkoista suklaata. Tämä on siis risteytys kahdesta suositusta Ameriikan leivonnaisesta, browniesta ja rocky roadista. Ihan vain muutaman palan maistelleena voin todeta, että kokeilu oli erittäin onnistunut.
Cashewpähkinä-brownies
200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2, 5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Maun mukaan cashew- tai muita pähkinöitä, vaahtiksia ja päälle valkosuklaata tai maitosuklaata (tai vaikka molempia!)
Sulata kattilassa miedolla lämmöllä tumma suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Kaada suklaa-voiseos ja jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja pyöräytä nopeasti sekaisin. Vuoraa uunivuoka (n. 20 cm * 30 cm) leivinpaperilla ja levitä vuokaan puolet taikinasta. Levitä taikinan päälle murskatut pähkinät ja paloitellut vaahtokarkit ja kaada loppu taikina niiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Koristele browniet vielä sulatetulla valkosuklaalla.
Tällaisilla eväillä tiistaikin on ihan hyvä päivä! :)
Nam, näyttää todella herkulliselta!
VastaaPoistaTämä ohje täytyykin napata talteen, kiitos. :)
Ihania herkkuja!!! Minulle uusi resepti - taidanpa kokeilla jonain päivänä:)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla ehdottomasti! Mutta älä paista liikaa! :)
PoistaMeni heti kirjanmerkkeihin odottelemaan kokeilua :) nam :)
VastaaPoistaNams, kylläpä näyttää hyvältä! Pakko kokeilla.
VastaaPoista